Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 05.04.2014.
21:34
Srna A

Oficir oslobođen optužbi za smrt vojnika tokom bombardovanja

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio penzionisanog general-potpukovnika Milivoja Bojovića optužbi za pogibiju sedmorice vojnika kod beogradske Bolnice "Dr Dragiša Mišović" u noći između 19. i 20. maja 1999. godine u vreme NATO bombardovanja.

Smrt vojnika i pacijenata bolnice je kolateralna šteta, kaže NATO
 

Apelacioni sud je ovom odlukom potvrdio oslobađajuću presudu Bojoviću, koju mu je u decembru 2012. izrekao Viši sud u Beogradu, da kao komadant Gardijske brigade nije izvršio krivično delo nepreduzimanje mera zaštite.

Sud je na osnovu nalaza i mišljenja veštaka zaključio da u Bojovićevim postupcima nije bilo propusta koji bi se mogli dovesti u vezu sa stradanjem vojnika.

Na osnovu izvedenih dokaza o naređenjima koja je u relevatnom periodu Bojović izdavao, kao i o svim njegovim potezima, Sud je zaključio da je on u okviru svojih nadležnosti i obaveza apsolutno preduzeo sve što je bilo u njegovoj profesionalnoj i ljudskoj moći na zaštiti jedinice.

Prema relevantnim činjenicama o tragičnom događaju, zasnovanim i na podacima iz saopštenja NATO, Kliničko-bolnički centar "„Dr Dragiša Mišović"“ nije bio cilj NATO avijacije, već je kobne noći kao „kolateralnu šetu“ pogodio zalutali projektil prilikom bombardovanja kasarne na Dedinju, koju je pogodilo sedam od ukupno osam namenjenih bombi.

Komanda NATO snaga je, prema pisanju medija, potvrdila da se kod pada osmog projektila na bolnicu desila tehnička greška, jer je NATO avijaciji prilikom navođenja bombi osmi projektil zalutao 450 metara.

Tog dana na licu mesta poginuli su vojnici Goran Varešan, Slaviša Miljković, Branimir Krnjajić i Predrag Ignjatović, kao i pacijenti bolnice Branko Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković, dok su osam dana kasnije od povreda preminuli vojnici Vojin Pejčinović, Aleksandar Bajin i Dragan Tankosić.

Subota 05.04.2014. 22:02
Dobro a niko ne optužuje ovu bagru što su nas bombardovali, ubili ne samo ove mladiće, nego i ostale žrtve i počinile nevjerovatna razaranja !? Kako ih zovu ovi na vlasti..." naši partneri " ! Mi kao da smo lud narod...!
Subota 05.04.2014. 22:10
Nato bombardovao a nasi hoce oficira Srbije u zavtvor.RTS bombardovali i ubili novinare i technicare a nasi direktora RTS-a u zatvor.Putin bez ispaljenog metka vratio Krim u Rusiju i on sada kao neki zlotvor.Za razliku od nato pakta ovi nasi bombarduju zdrav razum i logiku.Pa zar tim tuziocima ponestalo kriminalaca pa tuze sve one koji su se suprostavljali agresiji.Ko je ministar pravosudja ovde Americka ambasada ili neki gradjanin Srbije.
Nedelja 06.04.2014. 01:12
Gospodo ,ako im vi lizete straznjicu i uvlacite se,jer to radite zbog para,prestanite da ponizavate ovaj napaceni narod,za zlocince su zrtve kolateralna steta,vi ste poslije rata pozvali njihove pilote u goste da vam se smiju u lice i da ih gledaju majke poginule djece,vi ste zlocinci veci od njih,ako im se oprasta i netrazi se pravda.Ako ih stitite i opravdavate njihove zlocine napustite ovu zemlju idite kod njih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online