Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 21.03.2014.
17:40
Srna A

Zapad "kulira" radikalni islam u na Kosovu i BiH

Srpski ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin začuđen je što Zapad ignoriše islamski ekstremizam na Balkanu, pri čemu je posebno istakao BiH i Kosovo, gde radikalni islamski elementi pojačano ugrožavaju stabilnost balkanskog regiona.

Začuđen i zabrinut: Aleksandar Vulin
 

- Meni je veoma teško da razumem kako mogu da se bore protiv Al Kaide u celom svetu osim na Balkanu... U Siriji, prema nekim procenama, ima oko 300 ili više ratnika džihada iz Bosne, Albanije i Kosova, rekao je Vulin za "Džeruzalem post" i dodao da je međunarodna zajednica u velikoj meri prisutna u BiH i na Kosovu, sa hiljadama vojnika i velikom birokratijom, a opet ne obraća pažnju, niti priznaje opasnost od radikalnih islamskih elemenata.

On je napomenuo da u BiH sada postoje vehabijska sela, dok u prošlosti toga nije bilo, da arapski sponzori iz inostranstva često šalju mnogo novca za džamije, škole i bolnice u regionu, ne shvatajući da on odlazi onima koji prihvataju učenja vehabija, što je ocenio da je veoma opasno i kada je reč o Kosovu.

Čuvajte Kosovo, srpsku Judeju!

Vulin je rekao da Kosovo ima ekonomsku i stratešku važnost, ali da je, pre svega, "duša srpskog naroda" i "srpski Jerusalim".

"Mi ne možemo biti Srbi bez Kosova. Tamo je nastajala naša nacija, tamo smo imali prvu državu. Naša najvažnija verska mesta se nalaze tamo. Zato ga najviše volimo. Za Srbe, to je Cion", rekao je Vulin i naveo da Beograd želi rešenje za Kosovo kroz dijalog, ali da je crvena linija da ne prizna Kosovo.

Na pitanje da li brine zbog pojačanog ekstremizma u Hrvatskoj, Vulin je rekao da je veoma zabrinut i zbog činjenice što međunarodna zajednica ne čini ništa da to spreči.

POVEZANE VESTI

Petak 21.03.2014. 18:10
Meni je veoma teško da razumem kako mogu da se bore protiv Al Kaide u celom svetu osim na Balkanu... Ček... mmmm...teško za shvatiti...ček da pitam vrabca na grani.... Podržavaju, finansiraju sve ubice i teroriste koje im služe,a MINISTRE! Da li ja mogu da imam platu od 250 000 din, a?
Subota 22.03.2014. 08:45
otkako je zvalavi otisao na obrezivanje nista nije cudno.u beograd na vaseru zene ce moci da udju samo u feredzama.
Nedelja 23.03.2014. 02:13
Teroristi zaklase hriscane po celom svetu-rezu im grlo i vicu da im je milo-pogani sponsor koji je amerikac/nemac njihove sluzbe pune zlocinackog gena-bore se protiv Svetoga Krsta-smrdljivi islamisti iz bliznjeg dvorista-sve arapi/ceceni stari koljaci mozda im se poneki albanac uvlaci-nema cudo je krv koja ih povezuje ima i oni da se rasture-shia-sunni i kolko oces frakcija jedna gora od drugih teroristickih oraganizacija-poslase koljace u Bosnu staru da se izivljaju nekaznjeno-dodje Ratko General da ih smiri-oni pocese da placu i da cvile. +Hvala tebi Generale sto nas spasi reprize Jasenovacke+
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online