Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 20.03.2014.
23:34
Beta A

Šogorov: Na Kosovu počelo rušenje suverenih država

Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šogorov izjavio je večeras da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji i na Kosovu i da Rusija nikada neće zaboraviti šta se tada dogodilo.

"Posle Kosova, usledilo rušenje i drugih država. Setite se šta se desilo u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini"
 

Govoreći na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šugorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na događaje u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.

"Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu", rekao je Šogorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".

Šogorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa zapadom gradi partnerske odnose ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".

"Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu", zaključio je Šugurov.

Šugurov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 23:46
Dobar trenutak da se vrati Vojska na granicu sa albanijom, ako hoce konflikt najbolje da se desi u buduce vreme, rastrgnut je antihrist-kolonijalisticki na sve strane. +СВЕТА МЕТОХИЈА+
Petak 21.03.2014. 09:08
Nadam se svim srcem da ce kad tad jezicak na vagi pravde prevagnuti i na stranu Srbije i da ce Kosovo i Metohija postati neotudjivi dio suverene Srbije. Kad kazem pravde, ne mislim lazne medjunarodne pravde koju nam plasiraju USA,NATO,EU i njini saveznici,nego jedinstvene, univerzalne pravde koja je neodvojivi dio kretanja kompletnog univerzuma, a o kojoj ovi nemaju pojma sta predstavlja, jer su ogrezli u lazi, licemjerju, cinizmu, negiranju ljudskosti i naravno,nepravdi.Najdeblja su brana daljnjem progresivnom razvoju i humanistickom evolucijskom toku covjecanstva. Ta brana mora biti srusena.
Petak 21.03.2014. 09:58
@Fatos Gashi Фатос, то о Русији запишите куком на леду. Савет и твојима и теби и добром делу Шиптара: имајте припремљене кофере. Требаће вам.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online