Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 22.03.2010.
07:53
Press A

Kandićka milionima kupuje Nobelovu nagradu za mir?

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pokušava na sve načine da izlobira da dobije Nobelovu nagradu za mir i na to troši milione koje je dobila za formiranje Regionalne komisije za ratne zločine, piše današnji "Press“.

Nataša Kandić

Ove optužbe na račun Kandićke izneli su za "Press“ njeni dojučerašnji saradnici Branko Todorović, predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske, i Edin Ramulić, predsednik Udruženja bošnjačkih žrtava rata "Izvor" iz Prijedora. Oni su zbog, kako kažu, bahatog ponašanja Nataše Kandić već istupili iz njene regionalne organizacije "KoRekom".

Branko Todorović tvrdi da je Kandićka, koja raspolaže sa 2,3 miliona evra donatorskih sredstava, celu priču pretvorila u "svoj privatni biznis".

Branko Todorović 

"Trebalo je da formiramo regionalnu komisiju za istraživanje ratnih zločina, po uzoru na one koje su svojevremeno postojale u pojedinim zemljama Latinske Amerike, ali zbog rasipništva i bezobzirnog ponašanja Nataše Kandić, koalicija je već ostala bez pet uglednih nevladinih organizacija i aktivista iz BiH, koji su je optužili da višemilionski budžet troši na sopstveno luksuziranje u skupim hotelima, poput budvanskog "Splendida" i novosadskog "Parka", i da ima ambiciju da tim novcem isposluje sopstvenu nominaciju za Nobelovu nagradu za mir“, tvrdi Todorović.

Predsednik udruženja "Izvor" iz Prijedora Edin Ramulić, čija NVO okuplja bošnjačke žrtve proteklog rata, ističe za "Press“ da je brzo uvideo da je glavni cilj Kandićke samo da troši novac donatora, ali i da celu koaliciju koristi samo kako bi dobila Nobelovu nagradu.

"Ostali članovi Koordinacionog veća uopšte nisu učestvovali u rukovođenju projektom i praktično su svi bili samo paravan za njene lične ambicije. Posle svega, ne verujemo u njene poštene namere“, tvrdi Ramulić.

Na drugoj strani, Nataša Kandić za Press demantuje optužbe.

"Nije dobro što je Branko Todorović otišao, ali on ima pravo na takav potez. Svi koji tvrde da rasipamo novac, na našoj veb prezentaciji mogu da nađu finansijski izveštaj u kojem su lepo navedeni naši troškovi“, rekla je Kandićka.


Prema saznanjima "Pressa“, Kandićki je preko nekih sarajevskih krugova već obećano da će biti nominovana za Nobelovu nagradu za mir. Za tu "stvar" navodno će se založiti oskarovac Danis Tanović, autor filma "Ničija zemlja", i sarajevski režiser Dino Mustafić. Oni će Natašu Kandić kandidovati za prestižnu nagradu koju je prošle godine osvojio američki predsednik Barak Obama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online