Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Nedelja 09.03.2014.
15:03
Beta A

Vučić: Nećemo da budemo mućak u EU

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da više ne daje izjave kada će Srbija postati član EU već da mu je cilj da Beograd do 2018. godine ispuni sve svoje obaveze.

Još sam mali za Angelu Merkel: Aleksandar Vučić
 

"Nećemo da budemo ni mućak u EU ni neko koga primaju iz milosti, želimo da budemo deo EU zato što njene članice prepoznaju da smo ispunili sve svoje obaveze'', rekao je Vučić odgovarajući na pitajne novinara u fabrici Ikarbus gde je predstavljen prototip gradskog solo autobusa izrađenog u saradnji Merecedesa.

''Želimo da budemo deo EU i hocemo i uradićemo sve'', rekao je Vučić.

Upitan šta je neophodno za razvoj privrede u Srbiji, prvi potpredsednik Vlade Srbije je ocenio da su to reforme, bolji zakoni i bolji poslovni ambijent.

Dodao je da je već nekoliko meseci ponosan na srpske radnike, jer kod njih oseća energiju koja je postojala pre 50 i 60 godina, kada se radilo na obnovi zemlje.

Prema njegovim rečima, Srbija danas ima dobre simbole - ima "Merecdes", "Kontinental" i hiljade domaćih preduzeća a ne samo one koji u vršili pljačku kroz privatizaciju, narkodilere i kriminalce.

Upitan da li se može reći da je ovaj autobus poklon nemačke kancelarke Angele Merkel njemu u predizbornoj kampanji, Vučić je rekao da to svakako nije, i dodao da je još mali da bi se sastao sa kancelarkom Nemačke.

On je optužio predsednika opozicione stranke Dragana Đilasa i tajkune za ekstremizam i pokušaj urušavanja stabilnosti države Srbije.

"Brine me ekstremizam koji Đilas, tajkuni i razne ekstremističke partije pokušavaju da uvedu u Srbiju", rekao je Vučić televiziji Prva.

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.03.2014. 17:53
'Srbija danas ima Mercedes, ima Kontinental ...' Srpski narode, ovaj ti se otvoreno podsmeva. Mercedes i Kontinental imaju Nemci a Srbi imaju jeftinu radnu snagu koja ce na sopstvenoj zemlji da radi za nemacku decu umesto za srpsku jer ce Nemacka da stedi nekih par hiljada evra po radniku a Srbin da radi za 20.000 dinara u zemlji u kojoj mu je potrosacka korpa 40.000 dinara. P.S. Izvinjavam se jer sam napravio jedan lapsus. Nije na svojoj zemlji, ovo vise nije nasa zemlja jer Vucic i nju prodaje strancima. Za razliku od ostalih zemalja EU u kojoj je prodaja zemlje strancima zabranjena najmanje 10 godina po ulasku u EU, Vucic rasprodaje nasu zemlju ko da je njegova, samo da bi se ugradio.
Nedelja 09.03.2014. 16:44
Mercedes prodaje komplet sasije koje se ugradjuju, ni o kakvoj saradnji se tu ne radi. On jeste mali da bi se sastao sa Angelom, ali je isuvise veliki u odnosu na Al Kaponea.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online