Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 07.03.2014.
11:00
Vestionline A

Da li nas država krade ne obrazujući nam decu?

Srbija nije jedna korektna država i nekako je opšte verovanje da političari lažu i kradu i da u skladu s tim prave zakone, smišljaju sisteme funkcionisanja zdravstva, školstva, vojske i policije... kako bi ostvarili neke svoje ciljeve. Tako, na primer, svi političari, uvek predvođeni ministrima prosvete, izmišljaju poslednjih decenija obrazovne programe za koje kažu da su vrhunski, verovatno najbolji u svemiru, a naša deca su nekako sve neobrazovanija, imaju sve lošije ocene i mi trošimo sve više novca na privatne časove kako bi oni dobijali dvojke.

 

Upravo je to suština pitanja koje je postavljeno čitaocima štampanog izdanja “Vesti“, a u vezi sa dodatnim izdvajanjem novčanih sredstava, kako bi naši đaci bolje prolazili u školi.


Dakle - da li političari, izmišljajući novine u školstvu, obezbeđuju svojim rođacima i prijateljima mogućnost da pišu knjige i prodaju ih; da li u dogovoru s nastavnicima određuju koje će se knjige (autori) proučavati, kako bi se neke knjige više prodavale a profiti delili; da li pokušavaju da nezaposlenost reše tako što će onemogućavati deci da nauče bilo šta u školi, kako bi profesori bez posla preko davanja časova zaradili bar nešto? Da li je to jedan mafijaški krug i da li je ovo jedna mafijaška država, u stvari?


ANKETA
Da li plaćate privatne časove radi boljeg uspeha dece u školi?

Elem, tema je mnogo dublja od običnog pitanja o izdvajanju novčanih sredstava za učenje onoga što je država obavezna da nauči svoje đake, svoju decu... U svakom slučaju, previše ljudi, njih 38% anketiranih, priznaje da plaća privatne časove svojoj deci, a nekih 8% planira da to uradi.


Nije zanemarljiv procenat i onih koji nemaju para - 18%. To znači da nije isključeno da bi i oni, samo da mogu, plaćali dodatne časove, čime se procenat ljjdi kojima se izvlači novac iz džepa znatno povećava. S druge strane, 38% ispitanih ne daje novac za ovu namenu.


A, vi, u kakvoj ste vi situaciji ako u kući imate đaka/đake?

Petak 07.03.2014. 17:27
Одавно је пријатељи познато да се намерно урушава школски систем, да би се створио један слој друштва који ће сутра моћи да буде робовски, јер ништа неће разумети, нити знати, и којима ће се лако моћи управљати. Болоња је један од таквих пројеката. Зато је Трећа Србија и препознала реформу школства као један од својих политичких приоритета. За образовање, за рад, за породицу! Трећа Србија!
Petak 07.03.2014. 15:47
Zbogom školo, nisam te ni vol'o.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online