Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 04.03.2014.
17:26
N. Đorđević - Vesti A

Tinejdžer pomaže šestoro dece

Nikola Đurđević, iz Kutlova kod Kragujevca, ima samo 19 godina, a pokrenuo je akciju za prikupljanje pomoći porodici Milivojević, iz Čumića. Oni imaju šestoro dece i žive veoma skromno bez stalnih prihoda.

Nenadana pomoć: Milomiru Nikola doveo vodu
 


Nikola je Milomira (50) i Leposavu (42) prvi put video pre dve nedelje kada je došao da im ugradi motor za arterski bunar. Ganut njihovim teškim životom i besparicom, prvo je odlučio da im ne naplati svoj rad, a onda je počeo da okuplja donatore ne bi li im bar malo olakšao svakodnevicu.


- Muka mi je bilo kada sam video tu decu na raspadnutim krevetima. Oni nemaju kupatilo, ni kuhinju kako valja, niti bilo šta što priliči nekom ko živi u 21. veku. Vodu su donosili sa bunara udaljenog oko 300 metara od kuće, na kolicima. Ta žena ručno pere i otkuvava veš, a tek što se porodila. I tako je odgajila i ostalo petoro dece. Ja da se pitam odmah bih joj dao penziju - priča Nikola, koji nije mogao da im naplati ugradnju motora, mada su oni spremili pare.


Plan im je bio da vodu dovedu do ispred kuće. Nikola se organizovao sa klijentima da im se cevi razvuku i u kući, ali im nedostaje još mnogo toga.

Važno im to što se vole: Milomir i Leposava s decom
 


Nikola je bio u srednjoj školi kada je počeo sa ocem da ugrađuje motore u arterske bunare. Iako je tek stupio u punoletstvo, kaže da ima razrađen posao po celoj Srbiji. Radi i zarađuje više od svojih vršnjaka, te je zbog toga bio u situaciji da Milivojevićima ne naplati rad. A pumpu im je nabavio bez naknade. U svoju humanu akciju Nikola je uključio još neke firme koje su do sada obezbedile krevet, veš-mašinu i NjC šolju.


Milivojevići imaju Kristinu (17), Stevana (15), trogodišnje blizance Predraga i Nenada i tek rođenu Jovanu. Žive u dvosobnoj kući, od čega je jedna prostorija nedovršena. Glava porodice Milomir, zvani Giga, ostao je bez stalnog posla još pre desetak godina u kragujevačkom PKB-u. Od tada nadniči, a njivu je prodao da bi kupio traktor i sa njim za pare orao zemlju drugima. Leposava je domaćica.

Ubi ih račun za struju

Nikola ne staje u svojoj misiji. Odlučio je da ovoj porodici obezbedi normalan život. Poziva sve koji mogu da pomognu Milivojevićima. A njima fali mnogo toga. Od hrane do igračaka. Ipak, sada je po Nikolinoj proceni najvažnije da im se opreme kupatilo i kuhinja. A i za struju su dužni njima ogromnih 180.000 dinara.

- Borim se koliko mogu. Ranije je bilo posla, ali sada niko nema para. Stvarno je teško. Imamo dvoje školaraca, treba im svaki dan neki dinar. Znam da će svako da me pita, a šta će ti toliko dece. Ali, volim ih, više od svog života. Važno mi je da smo svi zdravi. Planirao sam da svojim radom zaradim šta mi treba, ali sve se nešto promenilo i kako god okrenem, ne može - priča Giga o svojoj muci.


Kaže da je mladog Nikolu upoznao kada je skupio nešto para da dovede vodu do ispred kuće.


- Hvala tom mladom čoveku. To je retkost u današnje vreme. Daće bog da i moja deca budu takva. Tako ih i vaspitavam, da sve što imaju podele sa drugima i da pomognu kad god mogu - kaže Giga.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online