Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 02.03.2014.
22:22
b92.net A

Đilas: Izbori će biti iznenađujući

Izbori su uvek neizvesni, jer biraju građani, a ne istraživači, izjavio je u emisiji ''Utisak nedelje'' programski direktor CESID-a Marko Blagojević. Lider Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će "rezultati biti iznenađujući".

Nisu svi za SNS: Dragan Đilas
 

Gostujući u "Utisku nedelje" na B92, predsednik demokrata kaže da ne veruje da će ishod izbora 16. marta biti onakav kakav predviđaju istraživanja u medijima.

"Ne verujem da će SNS dobiti toliko glasova, niti verujem da su svi građani za njih, jer da je tako, ne bi bilo potrebe za ovakvom i ovoliko kampanjom", rekao je Đilas.

Lider DS navodi da je "isto tako siguran da će DS dobiti mnogo veću podršku nego što se očekuje".

"Da nemamo tu podršku, ne bismo ni bili napadani od strane najveće stranke u Srbiji. Ovi izbori zavise od one Srbije koja ćuti, a mislim da je ona dominantna. Ako oni izađu na birališta, onda će rezultati biti veliko iznenađenje", smatra Đilas.

Blagojević je rekao da se ne usuđuje da prognozira rezultate, ali da se u javnosti pojavljuje pregršt istraživanja, i ovlašćeno, i neovlašćeno objavljenih, i da sve zavisi od birača.

"Ono što je izvesno je da će SNS biti višestruko jači od prve sledeće stranke ili koalicije, ali ne mogu da stavim potpis na neki procenat. Dobiće oko 40, ali je to najdalje što ja mogu da kažem", kaže Blagojević.

Novinar "Danasa" Dragoljub Draža Petrović smatra da DS bazira svoj izborni program na obećanju da neće ulaziti u koalicijiu sa SNS, a da će to one ljude koje "naprednjaci nerviraju" naterati da izađu na birališta. On kaže da iako smatra da je Đilas svojevremeno "blagonaklono gledao na Vučića i novu vladu", sada ne može da zamisli da njih dvojica sarađuju.
 

Govoreći o periodu u kom nije kritikovao vlast formiranu 2012. godine, Đilas odgovara da se "svakoj vladi mora dati šansa", a da stoji iza svega što je tada govorio, kao i iza predloga da Milica Delević bude ministarka spoljnih poslova.

On je to obrazložio rečima da je tada znao da SNS nema kadrove i da bi za Srbiju bilo bolje da je predstavlja Milica Delević od ministra Ivana Mrkića.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.03.2014. 22:56
Pa nema tu nekakvog iznenadjenja iste face isti lopovi kao i posljednih 15 godina.Prvo pluju jedne na druge a posle lizu guzu kao da nista nije bilo.
Ponedeljak 03.03.2014. 05:32
Mislim da ce na ovim izborima kao i na proslim najvece iznadjenje biti DVERI. SNS - 27% DVERI - 9 % SPS - 6% DS - 5% NDS - 5% URS - 6% DSS - 7% LDP - 5% svi ostali ispod cenzusa
Ponedeljak 03.03.2014. 08:02
Samo će da se prerotiraju...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online