Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 28.02.2014.
06:23
Z. Marjanović - Vesti A

Popunjava obrasce za sir i kajmak

Ekonomska kriza, mala penzija, a donekle i penzionerska dokolica razlog su što je Milka Gačić, bivša administrativna radnica Opštinskog suda u Gornjem Milanovcu, odlučila da u samom centru grada, pod vedrim nebom, otvori kancelariju za popunjavanje obrazaca. Kaže da se nije pokajala jer je mušterija iz dana u dan sve više, a posebno u vreme registracije seoskih domaćinstava.

Milka Gačić na radnom mestu

- Ja sam u Opštinskom sudu sličan posao radila ravno 40 godina, a nakon odlaska u penziju pre nekoliko godina komšije i rođaci su me često molili da im pomognem oko popunjavanja raznoraznih formulara koji su, kao po nekom pravilu, veoma komplikovani. I tako, velim, što ja ne bih te poslove radila i drugima kojima je to potrebno, a i meni nije na odmet da zaradim koju paru i da na taj način popunim kućni budžet. Eto, tako je rođeno novo zanimanje u Srbiji koje se može nazvati popunjivač komplikovanih formulara - objašnjava 65-godišnja Milka ne dižući glavu sa gomile raznoraznih obrazaca koje popunjava mušteriji iz grada, mada ih je najviše iz okolnih takovskih i rudničkih sela.


Na usluge Milke Gačić se u prilično dugačkom redu čeka u centru grada jer je njena kancelarija smeštena uz ogradu crkve Sv. trojice i pod otvorenim nebom. Kamena ploča crkvene ograde joj je radni sto na kojem su uredno poređane olovke, formulari, heftalica, korektor-lak i ništa drugo.

Čist vazduh

- Nisam nezadovoljna novim poslom, em pomažem ljudima da se snađu, em i meni nije loše jer zaradim nešto para, a i po ceo dan sam na vazduhu i sa narodom. Celog života sam radila sa ljudima - ističe Milka Gačić.

- U mojoj kancelariji nema stolice i svi poslovi se obavljaju stojeći. Neke formulare popunim veoma brzo, ali ima i onih komplikovanih, a posebno se to odnosi na formulare za registraciju poljoprivrednih domaćinstava za koje je potrebno dosta vremena. No, polagano i tačno, s noge na nogu i posao bude završen na vreme i precizno, što je veoma bitno kod popunjavanja obrazaca. U kancelariju dolazim na vreme, u osam sati ujutru, i to znaju i moje mušterije koje me već čekaju jer znaju da ću sigurno doći na posao. Jedini problem u ovom poslu koji se obavlja na otvorenom jesu kiša ili sneg, te onda kancelariju moram da premeštam pod neko natkriveno mesto u gradu. No, sve je to deo posla koji me, ipak, čini srećnom jer pomažem i sebi i drugima - kaže za "Vesti" vlasnica kancelarije za popunjavanje obrazaca Milka Gačić.


Milka Gačić je zadovoljna obimom posla koji se iz dana u dan povećava, ali nije nezadovoljna ni zaradom.


- Pa, za popunjavanje obrazaca neko plati 40 dinara, neko 70, ostave i po 150 dinara, neko ne plati ništa, ali ima ih koji mi plate i sirom i kajmakom.

Petak 28.02.2014. 07:57
И последње парче хлеба се мора дати за фашистичку бирократију и зулум. ЕУ интеграције.Пробуди се Србине! ДВЕРИ за живот Србије
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online