Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 26.02.2014.
14:08
J. Arsenović - Vesti A

Strazbur preti državi Srbiji

Nakon što je Vojska Srbije bezuspešno pokušala da vrati 800.000 dinara koliko je na ime nematerijalne štete isplaćeno Milijanu Kostiću, ocu stradalog vojnika Dragana, država se nalazi u poziciji da i pred Evropskim sudom za ljudska prava izgubi predmet koji bi mogao novčano znatno više da je košta nego što su tri miliona dinara koliko je ukupno članovima najuže porodice nesrećnog vojnika svojevremeno isplaćeno.

Foto: Ilustracija
 

- Nas četvoro, moj muž, brat, snaja i ja smo videli povrede mog sina kada je rađena obdukcija i bilo nam je svima jasno da to nisu povrede jednog samoubice. Imao je ranu na leđima koja je bila kao prst, glava mu je bila izlupana, bio je izgreban po vratu, a zubi su mu bili crni od zemlje.

Tragedija zbližila porodice

Vojnik Dragan Kostić pronađen je mrtav 27. avgusta 2004. u kasarni Jablanica u Leskovcu. Samo te godine u Leskovačkom garnizonu su čak trojica vojnika roditeljima vraćena u mrtvačkom sanduku! To je zbližilo nesrećne porodice, pa su oni zajedno krenuli u potragu za istinom, odbacujući tvrdnje vojske da se radi o samoubistvima. Porodica Kostić je posebno došla u centar pažnje, jer je Vojska nakon pogibije oca Milijana u saobraćajnoj nesreći 2010. pokušala da povrati novac koji mu je dodeljen zbog gubitka sina na ime nematerijalne štete.

- Znate, ništa neće vratiti mog sina, nema para koje mogu da mi ga nadoknade, ali neću odustati od toga da se utvrdi ko ga je ubio i zašto i da za to bude kažnjen - kaže za "Vesti" Anđa Kostić, majka stradalog vojnika.


Za Peđu Savića, pravnog zastupnika vojnikove majke i sestre, nema sumnje da će država izgubiti u Strazburu gde je porodica tereti za povredu prava na život, propuste u istrazi i nepravično suđenje povodom tragične smrti njihovog sina i brata.


Suprotno porodici, zastupnik Republike Srbije Vanja Rodić, u pisanom odgovoru Sudu u Strazburu, navodi da žalbu porodice treba odbiti i da je istraga pokazala da je "vojnik izvršio samoubistvo pucajući sebi dva puta u grudi".


Advokat Savić, međutim, navodi da su postojale ozbiljne opstrukcije postupka koje su dovele do uništavanja uniforme stradalog vojnika i skandaloznog nestanka, odnosno, ispostaviće se, prodaje njegove puške! Kako je bilo moguće da se tako nešto desi sa ključnim dokazima, država Srbija je izbegla da odgovori u svom dopisu Sudu u Strazburu!

POVEZANE VESTI

Sreda 26.02.2014. 15:02
Хало ИДИОТИ а да ми мало од НАТА наплатимо што нам генерације затрова и што ће нас убијати и у будућности без испаљеног метка љигавци,јебала вас ЕУ
Sreda 26.02.2014. 15:12
Ti isti su i sad na vlasti !
Sreda 26.02.2014. 14:21
Tek ćemo plaćati odštete zbog "reformisanog" Tadićevog i Vučićevog pravosuđa ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online