Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 24.02.2014.
17:02
Beta A

"Ima li Rakić legitimitet u Mitrovici"

Beogradski analitičar Dušan Janjić ocenio je da pobeda kandidata Građanske inicijative Srpska Gorana Rakića na ponovljenim izborima za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice sa 2.500 do 2.600 glasova ne daje puni legitimitet za upravljanje tim gradom.

Može li sa 2.700 glasova biti svima gradonačelnik: Goran Rakić
 

"Sad ćemo videti kako će oni koji stoje iza Srpske u Beogradu, Aleksandar Vulin i Vlada Srbije, ali i sam Rakić na terenu uspeti da naprave taj produktivni kompromis i sa ljudima oko liste SDP ali i sa predstavnicima Demokratske partije Kosova", rekao je Janjić.

On je rekao da su među razlozima za pobedu Rakića popularnost Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke koja se prelila i na listu Srpska. Janjić je kao razloge za pobedu kandidata Srpske na jučerašnjim izborima na kojima je izlaznost bila 20 odsto, naveo i kratku kampanju u kojoj su zapravo prednost dobili oni na nacionalnim medijima u Srbiji a koji se gledaju i u Mitrovici, kao i odsustvo prave kampanje SDP s ozbirom da je Oliver Ivanović u zatvoru i nije mogao da se aktivno uključi.

Među razlozima za pobedu Rakića, Janjić je naveo i nisku izlaznost birača albanske nacionalnosti. "Ostaje da se vidi da li je postojao neki dogovor iza scene da DPK ne učestvuje aktivno", naveo je Janjić.

Prema njegovim rečima, Rakić je kao kandidat manje delio javnost nego što je to radio Krstimir Pantić, koji je imao poruke koje su išle na zaoštravanje i prema Oliveru Ivanoviću i prema Adrijani Hodžić. "Rakić je vodio jednu mirnu polubirokratsku kampanju koja se očigledno isplatila", kazao je Janjić.

On je rekao da nije optimista kao predstavnici vlasti u Srbiji jer ne vidi mogućnost da zajednica srpskih opština zaživi u 2014. kao što je i problem sa većinom briselskih dogovora koji su, naveo je, načelne prirode i tehnički se na njima jako loše radi.

"Logikom odugovlačenja došlo se dotle da najranije osnivanje zajednice srpskih opština može biti na jesen. Bojim se da će već od juna kosovska vlada koja je takođe partner u osnivanju zajednice srpskih opština preći u stanje kampanje i kosovske političke partije neće biti zainteresovane za zajedinicu srpskih opština", rekao je Janjić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.02.2014. 17:06
Legitimitet sa 2 600 glasova ? SMEŠNO I TUŽNO .
Ponedeljak 24.02.2014. 22:25
Kakav njegov crni LEGIMITET kad ga 90% gradjana nezna čist poturica, ipodrepaš i dupelizac,legitiman izdajnik roda svog,ja sam Mitrovčanin prosto rečeno teška budala.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online