Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 22.02.2014.
21:32
Beta A

Vulin još jednom: Srbi izađite na izbore

Ministar za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je večeras kao veoma važno da Srbi sutra izađu na izbore i izaberu gradonačelnika Kosovske Mitrovice, jer će u suprotnom Albanci izabrati svoga predstavnika i onemogućiti formiranje Zajednice srpskih opština.

Aleksandar Vulin: Gradonačelnik može da vam bude i Albanac
 

Izuzetno je važno da Srbi izađu na izbore jer postoje informacije da albanske partije hoće da iskoriste priliku i dobiju gradonacelnika Mitrovice, i onemoguće formiranje Zajednice srpskih opština, kazao je za Vulin za RTS.

"Nigde u briselskom sporazumu ne piše da gradonačelnik Mitrovice mora da bude ove ili one nacionalnosti. Duh briselskog sporazuma govori da bi trebalo da bude u skladu sa etničkom strukturom, ali ako Srbi neće da izaberu svog gradonačelnika, niko ih na to neće moći naterati i onda će gradonačelnik biti Albanac", kazao je Vulin.

Mnistar je dodao da niko Srbe ne može da srpeči da imaju većinu u Mitrovici ako oni to žele.

Vulin je rekao da očekuje da novi gradonačelnik po dolasku na funkciju zaustavi divlju gradnju u Brđanima i onemogući dalju promenu etničke strukture grada.

Kada je reč o zabranama odlaska na Kosovu, i njemu i raseljenim Srbima, Vulin je ocenio da to što mu nije dozovljeno da naredna dva dana bude u Kosovskoj Mitrovici, nema veze sa izborima već sa iskrenim strahom Prištine od prisustva države Srbije i njenih predstavnika.

"Bio sam tamo kada su bili izbori i to nikome nije smetalo. U ponedeljak kada mi je takode zabranjen ulazak, neće biti izbori i nikome zapravo nije jasno šta se tačno desava", rekao je Vulin.

Vulin je dodao i da sprovodenje briselskog sporazuma onako kako je dogovoreno ne znači da je to u korist Prištine. Prema njegovim rečima, strašnije od toga što mu nije dozvoljen odlazak u Kosovsku Mitrovicu je to što Srbima nije odobrena, prvi put nakon 14 godina, pratnja da posete groblja na Zadušnice kao i to što je 90 odsto spomenika na grobljima porušeno.

Strašno je i to što gradonačelnica Đakovice Mimoza Kusari Lila govori da mogu da se vrate svi proterani koji nemaju veze sa kriminalom, kazao je Vulin.

"Ko je ona da odlučuje o tome ko može da se vrati i kako da ona odluči ko je u kriminalu", pitao je ministar i dodao šta je sa međunarodnom zajednicom koja kaže da svi raseljeni treba da se vrate.

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 22:32
Kom Narodu su julovci i dedinjci predstavnici, nema se cemu puno nadati!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online