Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 22.02.2014.
13:36
Beta A

Beograd smrdi za medalju: U prestonici 300 divljih deponija

"Broj divljih deponija na teritoriji Beograda varira, a procenjuje sa da ih ima oko 300", rekao je pomoćnik gradskog sekretara u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Filip Abramović.

Prosto neverovatno, ali izgleda da smo "pomalo" i sami krivi za nekulturu
 


Kriminal i nesavesnost

Prema njegovim rečima, deponije se formiraju najviše zbog kriminalnog ponašanja pojedinih pravnih lica i nesavesnosti građana.


"Najveći problem u nastajanju tih deponija je nesavesno ponašanje naših sugrađana i kriminalno ponašanje nekih pravnih lica koja koriste određene lokacije da bi zaobišli plaćanje pravilnog zbrinjavanja i tretmana odpada", rekao je Abramović za agenciju Beta.


Abramović je upozorio da je trenutno veoma teško da se većina tog otpada reciklira jer veći deo predstavlja građevinski šut i komunalni odpad tako da bi mali procenat mogao da završi u nekoj ponovnoj upotrebi.

Za sanaciju - 5 miliona dinara

U ovom trenutku, kako ističe Abramović, izdvojeno je pet miliona dinara za sanaciju divljih deponija, a određuju se lokacije koje su najprioritetnije.

"Gledaćemo da odredimo još sredstava i da se u ostatku godine sve veći broj tih deponija ne samo ukloni već i da se te lokacije obezbede od ponovnog pojavljivanja deponija na koje god načine je to moguće", rekao je Abramović, dodavši da je od velikog značaja da se pojača inspekcijski uticaj u kažnjavanju prestupnika.

 
Odgovornost grada i pojedinaca

On je napomenuo da je grad odgovoran za divlje deponije koje su nastale na javnoj površini, dok je za deponije nastale na privatnoj parceli odgovoran vlasnik parcele.

"Divlje deponije se nalaze na teritoriji čitavoga grada, od regionalnih puteva pa do užih gradskih opština, tako da ih zaista ima na raznim mestima i u različitim veličinama, a prioritet u njihovom uklanjanju imaće one koje su najrizičnije po zdravlje ljudi i životnu sredinu", rekao je Abramović.

Subota 22.02.2014. 14:19
Депонија која највише смрди је она на Дедињу.
Nedelja 23.02.2014. 07:45
Kad iza sebe ostavljamo jako mnogo đubreta, svakog dana. Samo kupujemo gomile kojekavih proizvoda, a ambalaže sve pompeznije. Uvek se neprijatno iznenadim kada otvorim kutijicu keksa, sa kutijom, folijom, i olastičnom tacnicom, a unutra šest keksića.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online