Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 19.02.2014.
09:06
Naše novine A

Radulović: Amerikanci ucenili Vučića. Biću opet ministar

Eksministar privrede Saša Radulović već danima pokušava da preporučenim pismima, koja šalje na adrese poznatih privrednika, okupi oko sebe trust mozgova i kapitala koji bi mu pomogao da se odmah posle izbora vrati u Vladu Srbije, pišu beogradski mediji.

Već danima pokušava da preporučenim pismima, koja šalje na adrese poznatih privrednika, okupi oko sebe trust mozgova i kapitala: Radulović
 

Radulović je apsolutno uveren u taj scenario, što se vidi iz dva pisma, a u kojima svojim (ne)suđenim saborcima predstavlja sebe kao budućeg ministra privrede i finansija. Njegov izbor na tu objedinjenu funkciju, kako tvrdi, pred Vučića su kao ultimatum postavili MMF i Amerikanci, pišu Naše novine.

Obraćajući se privrednicima kao "starim borcima za liberalno-demokratska načela", Radulović nudi "siguno mesto u izbornoj listi" u zamnu za podršku izborima.

- Moja lista "Dosta je bilo" sigurno prelazi cenzus i očekujem da u novom parlamentu imam oko 30-ak poslanika, kaže u pismu bivši ministar i dodaje da su na sastanku u američkoj ambasadi "zajednički procenili da će dobiti oko 12 glasova. On, takođe potvrđuje pisanje da će na izbore izaći sa Republikanskom strankom Vladimira Cvijana.

- Ovaj predizborni savez predstavićemo krajem februara, zajedničkim obraćanjem Beogradu, i on će sigurno biti deo vladajuće koalicije. To je uslov koji su MMF i Amerikanci postavili Vučiću kao uslov za obećanih 500 mjiliona dolara budžetske podrške. On je to bio primoran da prihvati, baš kao što je morao da prihvati moje imenovanje u avgustu prošle godine, navodi u pismu Radulović, kojib uspit otkriva još neka kadrovska rešenja u novoj vlasti 16. marta.

- Moj nalbliži saradnik Aleksandar Stevanović trebalo bi da preuzme mesto guvernera Narodne banke, dok će Jorgovanka Tabaković posle izbora biti imenovana za ambasadora. Želja SAD je, da, ako već daju pare, imaju svoje pouzdane ljude na dva ključna mesta, kako se novac ne bi trošio za stranačke potrebe, objasnio je Radulović, a prenele Naše novine.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.02.2014. 09:21
а таман би био нешто симпатичан...ехх своје људе...продана гњидо !
Sreda 19.02.2014. 12:03
Ocigledno narucen tekst SNS-a ne bi li Radulovica proglasili kao stranog placenika. A vidim vi svi ovce, zrele za sisanje. Na kraju teksta pise prenele Nase novine, a na njihovom sajtu nigde ove vesti. Molim onog ko je pisao tekst za objasnjenje?
Sreda 19.02.2014. 09:39
Mozda je ovo Vucic-eva propagandna akcija ali ionako ne bi glasao za ovog lika .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online