Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Sreda 12.02.2014.
13:52
Blic A

"Vratio sam se zbog nesposobne vlasti"

Vratio sam se u politiku zato što je sada rizik od siromaštva ogroman, posebno za mlade i zbog nezaposlenosti i nesposobnosti vlasti, objašnjava svoj povratak na političku scenu Srbije Boris Tadić, lider Nove demokratske stranke nakon potpisivanja koalicionog sporazuma s Nenadom Čankom, liderom Lige socijaldemokrata Vojvodine i Dušanom Petrovićem, liderom zajedno za Srbiju.

Nova koalicija spas za Srbiju?: (sleva) Čanak, Tadić i Petrović
 

Boris Tadić se obratio građanima koji "ne znaju za koga da glasaju" poručujući da je danas potpisan sporazum stranaka koje će nuditi razvojne programe.

- Ne sme milion i po ljudi da ostane kod kuće. Sve opozicione stranke su na ivici cenzusa, osim nas. Mi ćemo ostvariti izuzetan rezultat. Neću da govorim o brojkama - poručio je Tadić i demantovao da ima dogovor sa strankama na vlasti, navodeći da će nakon izbora odlučiti da li će biti deo vlasti ili opozicije.

- Naši politički protivnici u kampanji neće biti DS, već stranke vladajuće koalicije jer ništa nisu uradili na ekonomskom razvoju i dovođenju investicija - kazao je Tadić i založio se i za promenu Ustava navodeći da bez toga ne može biti ekonomskog razvoja.

- Radujem se što na izbore idem u koaliciji sa proverenim partnerima koji će biti alternativa vlasti. Tu radost kvari što nas nije više i što ostali lideri stranaka građanske opcije nisu sa nama - rekao je Čanak i istakao da "Vojvodina sada nije pitanje".

- Pred nama su republički izbori posle kojih će situacija biti jasnija i tada će biti postvljeno pitanje Vojvodine - naveo je lider LSV.


Potpisivanju koalicionog sporazuma prethodnio je sastanak u Novom Sadu pre nekoliko dana na kome je dogovoreno stvaranje zajedničkog bloka za predstojeće izbore i postignut konsenzus o ključnim pitanjima.


Sastanku su prisustovali i predstavnici tzv. Bošnjačkog bloka, Hrvatske nezavisne liste, Zelene ekološke stranke - PO Vojvodina Zeleni, Zeleni Srbije, Zajedno za Vojvodinu i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.


Petrović je ranije rekao da će na parlamentarnim izborima 16. marta nosilac načelno dogovorene liste "građanskog bloka" biti Boris Tadić koji formira Novu demokratsku stranku.


Tadić je 30. januara ubrzo nakon sednice Glavnog odbora DS izašao iz te stranke i započeo formiranje Nove demokratske stranke kojoj su se prethodnih dana pridružili i nekadašnji članovi DS, među kojima i bivši poslanici Slobodan Homen, Aleksandar Senić, Nenad Konstantinović, Srđan Miković.


Tadić je tada rekao da je tu odluku doneo zbog neslaganja sa pravcem kojim demokrate idu pod novim rukovodstvom i zbog razgovora o saradnji DS i Nove stranke Zorana Živkovića.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.02.2014. 14:05
Tadić je uspeo da UBEDI SRBIJU DA JE BUDALA . Čovek koji je u dva mandata bio PREDSEDNIK SRBIJE vraća se da bude poslanik ili neki ministar ? BUDALA je totalno pukao jer svuda u svetu je VRH POLITIČKE KARIJERE BITI PREDSEDNIK DRŽAVE osim kod BLENTAVOG TADIĆA . NIŠTA NE RAZUMEM ...
Sreda 12.02.2014. 14:24
Судећи по овој слици, заиста се вратише Турци.
Sreda 12.02.2014. 14:29
Ti si se vrati sto vlast volis iznad svega svetog...nije ni danasnja Vlast neko cvijece ali tvoja Vlast je bilo nesto strasno sto je srpski narod morao pretrpeti. Povrh svih strasnih otkrivenih skandala tvoje vladavine pljacjki i izvinjavanja dzelatima usudjujes jos da to da kazes. Boze me sacuvaj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online