Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 10.02.2014.
14:04
J. Arsenović - Vesti A

Jakšić (DSS): Vreme je za mlade

- Ja sam malo stariji čovek, a vreme da je mlađi ljudi dobiju više prostora, odgovara Marko Jakšić (63) zašto ga ovog puta nema na izbornoj listi Demokratske stranke Srbije.

Marko Jakšić

Nezvanični lider Srba na severu Kosova, bivši potpredsednik, a sada član Glavnog odbora DSS, u razgovoru za "Vesti" odbacuje spekulaciju da njegov izostanak predstavlja uvod u distanciranje Koštuničine stranke od tvrdog stava prema otcepljenoj pokrajini i istovremeno otvaranje vrata za moguću koaliciju s naprednjacima.

Znači, Koštunica vas nije pustio niz vodu?
- Mi smo to sami predložili. Na Pokrajinskom odboru stranke dogovorili smo se da mladim ljudima damo šansu, pa je tako Slaviša Ristić osmi, Zoran Savić na 19, a Miodrag Stolić na 32. mestu. S obzirom da Koštunica, Popović i još neki funkcioneri neće ulaziti u parlament, sva trojica imaju šanse da postanu poslanici.


Vi ste bili za to da DSS ide na izbore u koaliciji?
- Poznato je da sam se dugo zalagao za široku koaliciju nacionalnog bloka, ali to nije razlog što me nema na izbornoj listi.

Greši li Koštunica što DSS na izbore ide samostalno?
- To ćemo najbolje znati posle 16. marta. Ako ostvareni rezultat bude dvocifren, onda je imao pravo. Ako ne bude, onda znači da je morao da ide u široku koaliciju, imajuću u vidu da vladajuće stranke, pre svega SNS, može da sruši samo jedan veliki prosrpski blok.

Hoće li se i na Kosovu održati izbori za Skupštinu Srbije?
- Biće kao i prošli put, tretiraće nas kao Srbe u dijaspori. Glasa se ovde, a glasovi se broje na teritoriji uže Srbije. Prošli put je to bilo u Raškoj. Albancima to ne smeta

Naprednjaci će "izgurati" Rakića

Koliko ima osnova za priču da je mig za hapšenje Ivanovića došao iz Beograda da bi se uklonila mogućnost da bude izabran za gradonačelnika Mitrovice?
- Nema šanse da on bude izabran i da nije u pritvoru. Ovde nije glasanje kao u Srbiji, već se glasa kako Beograd kaže jer od vlasti u Srbiji zavisi ekonomska egzistencija, tako da verujem da će SNS izgurati pobedu svog čoveka Gorana Rakića.

jer im je to indirektno priznanje da su posebna država.


Posle hapšenja Olivera Ivanovića, da li se plašite da bi mogli doći i po vas?
- Mene hapse već 10-15 godina, a ne znam šta bi mogli da izmisle kao razlog jer se ja nisam bavio biznisom, niti sam pravio bilo kakve mutne poslove i mahinacije. Sve što sam radio bila je politika pozivanja da je Kosovo deo države Srbije, a Euleks nema mandat da hapsi zbog političkih stavova.

Ovakvo objašnjenje navodi na to da mislite da za hapšenje Ivanovića ima osnova?
- Mislim da je to političko hapšenje. Ne znam koja je pozadina, ali znam da je Oliver bio fleksibilan prema EU. Zašto su ga uhapsili? Navodno zbog nekih zločina. Ja u to ne verujem.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.02.2014. 14:11
SNS BANDITI SE MOGU OBORITI NAJŠIROM MOGUĆOM KOALICIJOM . Ovako bojim se da se ništa značajno neće dogoditi ... ALI KO ZNA ?
Ponedeljak 10.02.2014. 15:28
Jednom DOS - uvijek DOS. Koštunica se nada da će biti doživotna "opozicija", da može izdavati "pravne" proteste i pisati knjige. Sa druge strane, Šešelj misli da njegov cirkus u Hagu služi Srbiji i da može pravnim sredstvima pobijediti Zapad. U stvari samo pumpa svoj ego, a SRS polako odumire. Dveri su ambiciozne, ali se plašim bivših DOS-ovaca koji su sada ušli u Dveri. Ako ne povedu radikalniju politiku postaće novi DSS. Sve u svemu Srbiji sljeduje koalicija SNS-DS-TRT-MRT do samog kraja - ulaska u EU ili smrti od gladi - šta se prije dogodi.
Ponedeljak 10.02.2014. 14:45
Ipak mislim da ce se Kostunica presaltovati posle ovih izbora kao i uvek.Ocekujem koaliciju sa SNS na nivou Beograda a moguca je i sira koalicija,mislim na visem nivou!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online