Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.03.2010.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Tadić sateran u ćošak

Posetom Beogradu i govorom u srpskom parlamentu izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin jasno je našem državnom vrhu dao do znanja da Srbija u Evropsku uniju može samo bez Kosova - kaže funkcioner Nove Srbije u razgovoru za "Vesti".

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević
 

On je ubeđen da je politika vladajuće koalicije "i Kosovo i Evropska unija" propala.
 

Vi ste tako shvatili Kacina?
- On je jasno rekao ono što misli i šta je politika Evropske unije, a ja sam samo poslanik, pa moje mišljenje nije bitno. Bitno je da se izjasne ministar spoljnjih poslova Vuk Jeremić i predsednik Srbije Boris Tadić.
 

Mislite na poruku "između redova" koju je Kacin poslao Tadiću?
- Koliko sam čuo, Kacin je Tadiću rekao da bi bilo bolje da se pojavi na skupu na Brdu kod Kranja, bez obzira na izjave da Srbija tamo neće učestvovati ako se pojave i predstavnici kosovskih Albanaca. Mislim da je Tadićeva i Jeremićeva politika "i Kosovo i Evropska unija" propala.
 

Kako propala?
- Politika "i Kosovo i EU" očigledno je služila za unutrašnju političku upotrebu, da se sakupe glasovi sleva i zdesna i iz centra, kao usisivačem. Sada je postalo očigledno da od te politike nema ništa. Jelko Kacin nam je poručio - ako hoćete u Evropu, moraćete da se odreknete Kosova.
 

Ipak, Vuk Jeremić i dalje ponavlja stav: "U Evropu samo s Kosovom"?
- Slažem se sa takvim stavom Jeremića, ali nisam siguran da on tako stvarno misli. Možda bi trebalo da nam objasni kakve izjave daje kad ode van Srbije, a kakve za građane u našoj zemlji.
 

Tijaniću, ajde mami

Kojim porukama ste naljutili direktora javnog servisa?
- Rekao sam mu da, ako je častan, mora narodu da se izvini za one nagradne igre kojima je preko RTS-a varao građane i otimao im pare. Vara građane koji za tu istu televiziju plaćaju pretplatu, to je velika prevara. Poručio sam mu i da ide kod svoje mame Mire Marković, kao i da će o njegovim delima najbolje presuditi zakon.

 

Kako će se završiti vaš sukob s generalnim direktorom RTS-a Aleksandrom Tijanićem?
- Znate, ja mentalni sklop tog gospodina neću uopšte da komentarišem! Nisam prvi koga je on napao. Ja samo pitam, i neću da prestanem zbog građana koji plaćaju TV pretplatu: Tijaniću, gde su pare? Pitaću ga i dalje, i to i mnoga druga teška pitanja.
 

Tijanić je najavio tužbu i nazvao vas drekavcem...
- On samo hoće da pred građanima zatrpa osnovno pitanje - gde su pare. Samo iz mog rodnog grada Čačka 100.000 evra se mesečno odvaja za pretplatu. Ako uzmete u obzir celu Srbiju, onda su to milionske sume. Nisam ja prvi koji pita gde su pare, pa sam znao da će da me vređa.
 

Smatrate li da ga neko moćan štiti, kad se tako ponaša?
- Možda je favorit vladajuće koalicije, on je čovek koji se lepo slaže uz svaku vlast.
 

Plaćate li vi pretplatu?
- Na žalost, da.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online