Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 07.02.2014.
11:05
Beta A

Užice: Može da se pije voda!!!!

Republička sanitarna inspekcija odborila je korišćenje vode za piće u Užicu posle zabrane koja je trajala 43 dana zbog prisustva algi u gradskom vodovodu.

Odlična vest za Užičane posle 43 dana snabdevanja vodom iz cisterne
 

"Voda u Užicu od danas je higijenski ispravna i bezbedna za piće, što su pokazale biološke, mikrobiološke i fizičko-hemijske analize", saopštila je šefica odseka za sanitarni nadzor za Zlatiborski okrug Snežana Tadić, koja je dodala da je, na osnovu analiza vode, doneto rešenje JKP "Vodovod" Užice kojim je skinuta zabrana i odboreno korišćenje vode za piće za sve potrošače koji se snabdevaju iz užičke fabrike vode na Cerovića brdu u koju dolazi voda sa vodozahvata Sušičko vrelo.

Snežana Tadić je kazala da je naložen pojačan nadzor nad svim fazama proizvodnje vode, od izvorišta do finalne proizvodnje i krajnjih potrošača.

Gradonačelnik Užica Saša Milošević izjavio je da je republički sanitarni inspektor

Ministarka: Nema posledica po zdravlje Užičana

danas u 8.30 doneo rešenje o ukidanju zabrane korišćenja vode za piće u Užicu i da je Štab za vanredne situacije u Užicu preporučio da se u Užicu ukine vanredno stanje. Milošević je posebno zahvalio Vojsci Srbije na angažmanu da grad alternativno dobije vodu gradnjom cevovoda iz opštine Čajetina sa Sušičkog vrela, Crvenom krstu, preduzeću "Jedinstvo" i građanima Užica na strpljenju.

Užicu predstoji sanacija jezera Vrutci i rekonstrukcija fabrike vode koju grad ne može sam da finansira i za koju će biti neophodna pomoć Republike.

Užičani su se u protekla 43 dana, od 26. decembra prošle godine vodom za piće snabdevali iz cisterni i kupovinom flaširane vode dok su vodu iz gradskog vodovoda mogli samo da upotrebljavaju u sanitarno-tehničke svrhe.

POVEZANE VESTI

Petak 07.02.2014. 13:54
Moze i kravica da se pije sa 10 puta vise aflatoksin otrova.. Lazni prorok, vash vuciqi, odobri trovanje srbistanske raje do kraja aprila a obeca da ce to jos pre 9 meseci stopirati. Neki narodi su nestali a neki ce tek nestati Okupirani srbistanci nemaju puno sanse da opstanu kao narod i drzava Ne bune se, klimaju glavom i ljube skute i pete lopovske bagre na vlasti vec 70 godina !!! I na izborima ce opet glasati za svoje okupatorske namesnike. Nek vam je Bog upomoc, bivsi narode moj
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online