Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 06.02.2014.
15:55 >> 16:27h
Beta A

Đilas: DS se ne raspada nego jača

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da je "demokratija opet na staroj adresi" - u njegovoj, Demokratskoj stranci, i istakao da se DS ne raspada, već da jača. On je povodom odlaska iz stranke jednog broja funkcionera, da je tu partiju u poslednjih dvadesetak dana napustio 141 od ukupno 188.000 članova.

Nema odustajanja: Dragan Đilas, predsednik Demokratska stranka
 

"Sve dok nas bude makar jedan, nećemo odustati od onoga za šta se borimo oduvek... Nećemo podleći pod pritiscima i na kraju ćemo pobediti", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Mićunović: Razumem gnev, ali...

Predsednik političkog saveta DS Dragoljub Mićunović rekao je da
razume gnev onih koje isključe iz neke stranke, ali ne razume ako ljudi sami odu, i to i sa najviših pozicija u stranci, a onda napadaju stranku iz koje su otišli.

Podsetio je da je i ranije bilo odlazaka i cepanja DS, i da je uvek govorio da se treba čuvati loših reči koje proizilaze iz trenutnog raspoloženja.

DS su nedavno napustili počasni predsednik Boris Tadić i deo poslanika, članova Predsedništva i bivših ministara koji najavljuju osnivanje Nove demokratske stranke i nastup na izborima 16. marta.

"Nije smisao postojanja DS da bude vlast po svaku cenu, da u vladi bude bilo čiji privezak, nego mi želimo da u fer i demokratskoj borbi pobedimo one koji... vode Srbiju u poslednje dve godine, da bi bilo bolje celoj Srbiji, ne samo nama, nego i njima", rekao je Đilas.

Naveo je da se iz DS u poslednjih 15 dana iščlanio 141 član, što je 0,075 odsto od 180.000 članova DS, te, kako je rekao, napisi o tome da se ta stranka raspada, ne odslikavaju pravo stanje.

DS, po rečima njenog predsednika, očekuje dalje pritiske, hapšenja, blaćenja i laži i da ne želi da na to obraća pažnju već želi da nastavi da radi kako je utvrđeno demokratskim odlukama.

"Ovo je jedina stranka koja ima unutrašnji kapacitet da se demokratski menja", ocenio je Đilas uz ocenu da "što je više napada, što je više pokušaja da nas omalovaže, da lažu o nama, da izmišljaju, mi ćemo biti sve jači i jači", te će DS uz podršku
građana i pobediti.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.02.2014. 17:17
DS se raspada i želim im da budu ISPOD CENZUSA . Oni za koje su radili bacili su ih kao kurton . To čeka isto i SNS . Tako su IZDAJNICI UVEK PROLAZILI .
Četvrtak 06.02.2014. 17:26
Pa da Djilasu mi tebi sve verujemo,ti koji si unistio Beograd!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online