Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 06.02.2014.
08:46
kurir-info.rs A

Račun demokrata opet u blokadi

Dok se Demokratska stranka i njen lider Dragan Đilas trude da u predizbornoj kampanji ubede građane da je njihov povratak na vlast najbolji način za izlazak iz krize, ni sami ne mogu da se izbore sa finansijskim problemima, pa im je račun ponovo blokiran, a dug iznosi neverovatnih 96.981.682.72 dinara, što piše i na sajtu NBS, pišu beogradski mediji

Stranka em u dugovima, em je napuštaju članovi: Dragan Đilas
 

Kako ''Kurir'' saznaje, blokada je nastupila jer je Kikinđanin Zoran Milešević, inače član Glavnog odbora DS, povukao novac koji je prošle godine dao stranci.

Pročitajte i:

* Došla maca na vratanca? Blokirani svi računi DS-a!

* Boris Tadić napustio DS

* DS: Odlasci kao na traci

* Uz Đilasa stali Hrvati, sindikati i Aida

''Milešević je u aprilu dao 850.000 evra kao depozit pošto je tada račun DS bio blokiran zbog neredovnog vraćanja kredita od 350 miliona dinara Razvojnoj banci Vojvodine. Ali pošto stranka nije redovno servisirala obaveze po kreditu, stečajni upravnik je 27. januara realizovao njegov depozit. Milešević je posle toga sedam dana pokušavao da dođe do Đilasa i Elezovića, ali oni su ga izbegavali. Na taj potez se odlučio jer je video da Demokratskoj stranci nema spasa i da će se boriti za cenzus. A ako ne prođu cenzus, neće imati nikakav priliv od kojeg bi mogli da vrate dug'', navodi izvor Kurira i dodaje da je članstvo stranke zbog svega ovoga ljuto na Đilasa.

''Đilas je na poslednjem predsedništvu stranke pričao bajke'', da su dobili reprogram dugova i da će sa mesečnim ratama od pet miliona sve rešiti za osam meseci, a da će svim članovima biti skinute hipoteke sa nekretnina.

Novi sekretar Predsedništva DS Živorad Anđelković nije odgovarao na pozive i poruke beogradskog lista, kao ni Dušan Elezović, ni druge demokrate.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.02.2014. 08:59
"Baš sam se iznenadio". Na čelu NBS Jorgovanka i račun DS blokiran . Bitno je da SNS "preduzeće" nastavi da postoji jer kada se njima bude podvukla crta mnogima će se zavrteti u glavi ...
Četvrtak 06.02.2014. 11:09
nesta para,nesta prijatelja...ovi pacovi sto beze su se debelo omastili od tih "kredita".
Četvrtak 06.02.2014. 11:04
Bilo bi smesno da pored svega ovi zuti lopovi predju cenzus. U ostalom ko je za izdajnicku politiku zapadnih ulizica ima vucica i sns a ko voli svoju zemlju i ne stidi se sto je Srbin kao alternativu ima jedino Dveri, svi ostali bilo da su u poziciji ili opoziciju su potpuno nebitan faktor. Politika svih stranaka se svodi na ulizivanje zapadnim smradovima i sticanje licne koristi, jedino se Dveri izdvajaju i stavljaju interes naroda i drzave ispred svog licnog interesa. Problem je sto u Srbiji vlada potpuna kontrola medija i sad cemo tek da vidimo njihovu snagu kroz satanizaciju Dveri i lazi o njima. Toliko mocna drzava i njen gospodar vucic se uprpao od malog narodnog pokreta, JADNO.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online