Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 02.02.2014.
16:38
Beta A

Đilas: Ne borimo se protiv Vučića već onoga što on radi

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da se nada da su predstojeći parlamentarni izbori 16. marta poslednji put da se ta stranka bori protiv diktature u Srbiji.

"Nadam se da su predstojeći parlamentarni izbori 16. marta poslednji put da se DS  bori protiv diktature u Srbiji"
 

Na obeležavanju 24. godišnjice rada DS u Domu omladine Beograda, Dragan Đilas je rekao da se ta stranka ne bori protiv Aleksandra Vučića zbog njegove ličnosti, već da je protiv onoga što on radi. Đilas je dodao da se DS bori protiv hajke i progona, cenzure medija, ekonomskog uništenja, zaduživanja, i lažnih obećanja.

Podsetio je da su visoki funkcioneri Vlade Srbije pre godinu dana obećavali dolazak kompanije Mubadala i četiri milijarde dolara investicija u fabriku čipova a da danas obećavaju Beograd na vodi i priliv više od tri milijarde dolara.

"Siromašna je ovo zemlja, ne možemo mi da prihvatimo odjednom sedam milijardi. Hajde prvo one četiri od pre godinu dana, hajde prvo to da nam dođe, da to stigne u Srbiju, pa kad dobijemo te četiri, lako ćemo i ove tri. Dosta je bilo laži!", rekao je Đilas i ponovio da Demokratska stranka ne postoji da bi bila uvek u vlasti, već da bi menjala zemlju na bolje i Srbiju učinila pristojnim mestom za život.

"Ako neko ne razume da je DS svima nama, osim Zoranu Đinđiću, dala više nego što smo mi dali njoj, onda on ne shvata suštinu ove organizacije", rekao je Đilas i

Predsednik DS-a i njegov zamenik

dodao da se ni Srbija danas ne preziva Vučić niti se ranije prezivala Tadić, jer je i Srbija važnija od svih koji su u nekom momentu vode.

Pajtić: Borićemo se protiv autokratije

Zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić rekao je da ta stranka, kao i pre 24 godine, ima isti zadatak a to je da od Srbije napravi demokratsku državu i da se bori protiv autokratije.

"Ali kako god okrenemo, uvek se ispred nas ispreči duh Slobodana Miloševića. Juče je obećavao turbomlazni helikopter, danas Beograd na vodi. Juče da će Srbija biti Švajcarska, danas 100 milijardi evra investicija. Juče je vadio iz šešira Milana Panića, danas je spao na Nebojšu Čovića. Juče je ubijao mecima, danas to čini tabloidima. Juče se inatio celom svetu, danas ga bespogovorno sluša", rekao je Pajtić i ocenio da je aktuelna Vlada najgora u poslednjih 14 godina jer je privukla najmanje investicija a dala najviše obećanja i zaduživanja.

"Duh devedestih se vratio, ali kako je svojevremeno rekao Borislav Pekić, mi smo 'ghost busters' (istrebljivači duhova)", naglasio je Pajtić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.02.2014. 17:43
ko da su svi ovi jugosloveni udruzeni protiv srbije, ili mi se to cini ?
Nedelja 02.02.2014. 17:07
Рушка пушка, најјачи човек у странци,,,,,,, него, јел се иселила из премијерске резиденције!?
Nedelja 02.02.2014. 21:59
Predlazem koaliciju SNS-DS-SPS-LVD i sve ostale sa Tacijem pa svi za Albaniju.Neka njima tamo prave Svajcarsku vode pregovore sa EU itd... Srbiju neka prepuste onima koji se razumeju u ekonomiju i organizovanju jednog drustvenog uredjenja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online