Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 01.02.2014.
18:08
Beta A

"Doći ćemo na vlast voljom naroda"

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je danas da je 4. februar poslednji dan za politički dogovor sa partijama koje bi sa njima ušle u kolaciju za predstojeće parlamentarne izbore.


Uveren da vreme LDP-a tek dolazi: Čedomir Jovanović
 

"LDP je alternativa i mi ćemo na vlast doći voljom naroda, a ne voljom neke stranke, sa željom da menjamo zemlju, jer je kranje vreme za promene", rekao je Jovanović na Glavnom odobru stranke u beogradskom centru Sava.

Šta je Jovanović poručio Vučiću, Dačiću, Kostunici...

Jovanović je imao poruke za lidera SNS-a Aleksnadra Vučića, lidera socijalista Ivicu Dačića, kao i Demorkatske stranke Srbije Vojislava Koštunicu.

"Vučić neka bude srećan, jer ono što je u ovom trenutku stoji
ispred njega, zavere o kojima priča su ništa. Dačić neka se žali
Rusima, a Koštunica neka ide na Kosovo pa neka se žali", poručio je Jovanović.

On je naveo i da ukoliko naprednjaci nastave sa svojom starom politikom - vlast treba da prave sa Dačićem ili Đilasom.

"Srbiji nije potreban predizborni cirkus i LDP u tome neće
učestvovati", naglasio je Jovanović.

Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) nisu na listi stranaka sa kojima bi LDP pravio koaliciju, već su prema rečima Jovanovića vata otvorena Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSVM), Socijaldemokratskoj uniji, Asocijaciji slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS), regionalnim i manjinskim partijama.

Lider LDP-a naglasio je da su pred Srbijom brojni izazovi i veliki problemi i da zbog toga državom ne može da vlada jedan čovek ili jedna partija. "Nema tako velikog vođe koji bi bez obzira na širnu njegovih pleća mogao da ponese Srbiju iz živog blata na neku stenu na kojoj bi mi kao nova generacija napravili državu", rekao je Jovanović.

Ocenio je da DS nije sposobna da "sama brine o sebi" i poručio demokratama da nastave svojim putem, ali da ne "kleveću LDP". "Mi se nalazimo u epicentru političkog života, a da nismo promenili svoju politiku ni za promil. Mi nećemo biti stranka koja će šutirati DS s leća, jer bi pristajanje na demokratske frontove Borisa Tadića to bio poslednji udarac demokratama", rekao je Jovanović.

Ukazao je da Srbija već godinama tapka u mestu, ali da nije stala zbog smetova, već zbog "kukavičluka i arogancije političara koji su bili dužni da vode zemlju". Jovanović je u svom govoru više puta oštro kritikovao bivšeg predsednika i funkcionera DS-a Borisa Tadića, ali i druge političke lidere zbog lošeg stanja u zemlji.

"Tadić neka se žali Tadiću, jer je sam sebi napravio štetu i uništio veliku šansu koja je bila pred Srbijom od 2004. do 2012. godine. Đilas neka se žali svojim tabloidima koje je pravio da uništavaju nas, ali su ostali gladni, pa danas jedu njega", kazao je
lider LDP-a.

Na sedni GP LDP prisustvovali su i javne ličnosti, među kojima istoričarka Latinka Perović, reditelji Purisa Đorđević, Bogdan Skerlić, sportski komentator Milojko Pantić, advokat Rajko Danilović i bivša gradonačelnica Beograda Radmila Hrustanović.

POVEZANE VESTI

Subota 01.02.2014. 18:12
OVAJ opasno krizira . HITNO GA LEČITI OD NARKOMANIJE ...
Subota 01.02.2014. 18:15
""LDP je alternativa i mi ćemo na vlast doći voljom naroda, a ne voljom neke stranke, sa željom da menjamo zemlju, jer je kraјnje vreme za promene" ..... - ви ћете, за "разлику" од драмосера и назадних, да нам понудите еУ и НАТО ?? Шта ли ? Какав рингишпил у глави......
Subota 01.02.2014. 18:36
Da smo normalna drzava kao sto nismo,ti bih Cedo mulecaru i narkomancino bio na robiji,ali posto nijedna vlast nesme da ispita tvoje milione koje si opljackao bez dana radnog staza jer svi su marionete zapada a ti cedo miljenik antisrba,nadam se da ce doci trenutak da polozis racune narodu i na visedecenijsku robiju da odes kada dodje srpska vlast.SNS ce posle izbora u koaliciju sa Vukom i Cedom,zato narode pamet u glavu da ne bude posle kajanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online