Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.01.2014.
19:30 >> 21:59h
RTS A

I koalicija oko Dačića predala listu

Predstavnici koalicije SPS-PUPS-JS predali su večeras odborničku listu za Skupštinu Grada Beograda. Prvi na listi je Aleksandar Antić.

Nosilac liste koalicije SPS-PUPS-JS je Aleksandar Antić (levo)
 

Izborna lista nosi naziv "Ivica Dačić - SPS-PUPS-JS - Milan Krkobabić", a zajednički kandidat te liste za gradonačelnika je predsednik beogradskih socijalista Aleksandar Antić.

Koalicija okupljena oko SPS-a je uverena da će im građani, na glasanju 16. marta, ukazati visok nivo poverenja.

Antić i Krkobabić su, posle predaje liste, u izjavi novinarima izrazili uverenje u dobar izborni rezultat, istakavši da se nisu kandidovali samo da bi učestvovali i da je vreme da "neke vesele dečake i devojčice zamene ozbiljni ljudi".

Palma skromno očekuje bar 12 poslaničkih mesta

Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je da JS, koja je deo koalicije SPS-PUPS-JS, "opušteno izlazi" na vanredne parlamentarne izbore u Srbiji, sigurna da će dobiti više glasova nego 2012. godine.

"Jedinstvena Srbija je na poslednjim izborima u koaliciji SPS-PUPS-JS imala sedam poslanika, a sada se nadam da ćemo osvojiti najmanje 12 mandata", kazao je Marković danas u Jagodini na sednici Izvršnog odbora stranke.

Marković je kazao da ako "u koaliciji imate šefa Ivicu Dačića koji je za dve godine bio 30 puta u Briselu - koliko nisu bili svi predsednici vlada poslednjih 20 godina; ako je bio sedam puta u Americi; i ako je predsednik JS ocenjen kao drugi najpopularniji političar u Srbiji, onda s pravom može da se očekuje veliki rezultat na izborima".

Marković je napomenuo da nije unapred dogovoreno s kojom će partijom praviti koaliciju nakon izbora.

"Naravno da ćemo prvo razgovarati s našim dosadašnjim koalicionim partnerima, sa Srpskom naprednom strankom i to je prirodno. Nije unapred dogovoreno ko će biti na kojoj funkciji", kazao je Marković.

Po njegovim rečima, više se ne zna koja partija se sa kojom udružuje: "Na političkoj sceni u Srbiji više ne postoji ideologija, ne postoji bratstvo, kumstvo i sve pada u vodu kada je u pitanju pojedinačni interes. Drago mi je što to ne postoji u JS i što  smo mi jedinstveni", ocenio je Marković.

"Ako je neko trebalo da dobije funkciju, to sam ja i Petar Petrović, jer smo mi pomogli da se naprave dve vlade u Srbiji. Mi smo rekli da nas ne interesuju ministarska mesta. Ne znamo da li će nas interesovati posle ovih izbora, ali i ako nas interesuju, to neće biti zbog nas lično, jer više ne smemo da dozvolimo da ministar bude neko ko će da napravi takvu klimu da je sve što je srpsko, najgore na svetu", kazao je Marković i naveo da JS nikada više neće glasati za "ministre-teoretičare", nego za one čiji je rad u poslednjih 15 godina bio vidljiv i iza kojih stoje dela.

"Jeste da će reforme biti bolne, ali ne mogu da budu bolne samo za običnog čoveka koji je ostao bez posla. Moramo da vidimo kako svakome može da se pomogne po malo," kazao je Marković. 

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 19:31
Je l' to onaj Antic koji je 2008. dao rec i pruzio ruku SRS-u i DSS-u za vlast u Beogradu, pa posle verolomno prekrsio datu rec i ustekovao se sa zutima? Ja mislim da je to taj. Ne valja mom narodu to sto prebrzo zaboravlja stvari.
Subota 01.02.2014. 07:30
Znaci,koalicija Daciceva je drustvo mulecara i neradnika,foteljasa i lopova koji nazalost vode drzavu jer ovaj naivni narod ne razmislja kada glasa,a onda nema kajanja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online