Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 31.01.2014.
11:20
Beta A

"Gradonačelnik Mitrovice biće Srbin"

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić izrazio je uverenje da će novi gradonačelnik biti Srbin.

Rakić takoreći jedini srpski kandidat, Oliver u pritvoru
 

Rakić je za televiziju Most iz Zvečana rekao da je normalno da gradonačelnik bude iz srpske zajednice jer su Srbi velika većina stanovništva, ali i zato što će "građani Kosovske Mitrovice poslušati svoju državu Srbiju, izaći na izbore i glasati za kandidata 'Srpske'".

"Zajednice srpskih opština nema bez Kosovske Mitrovice", rekao je Rakić i podsetio da se sa formiranjem Zajednice kasni a da nema vremena, prava i interesa da se odugovlači sa formiranjem onoga što će biti stub očuvanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji".

Rakić je naveo da su Vlada Srbije i "Srpska" i na prošlim izborima u novembru 2013. godine imali svog kandidata i da nijednog momenta nije dovedeno u pitanje učešće "Srpske" na izborima koji su zakazani za 23. februar.

"Mi želimo da preuzmemo odgovornost za funkcionisanje Kosovske Mitrovice kako bi našim sugrađanima obezbedili što kvalitetniji život", rekao je kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Pored Rakića, kandidati za gradonačelnika su Oliver Ivanović iz SDP-a, Fljorent Azemi iz Demokratske partije Kosova i Musa Miftari iz Demokratskog saveza Kosova.

Ivanović je uhapšen početkom nedelje, jer je osumnjičen za ratni zločin, ali i ubistva Albanaca posle dolaska međunarodnih snaga na Kosovo 1999. godine. Po kosovskim zakonima on ima pravo da se kandiduje bez obzira što ima status osumnjičenog.

Ivanović je bio kandidat i na novembarskim izborima za gradonačelnika, ali je u drugom krugu izgubio od kandidata "Srpske" Krstimira Pantića. Pantić je kasnije odbio da potpiše dokumenta kojima stupa na dužnost, jer su na njima bile oznake državnosti Kosova, pa se izbori ponavljaju 23. februara.

Treći kandidat iz srpske zajednice na prethodnim izborima Dimitrije Janićijević iz SLS ubijen je u severnoj Kosovskoj Mitrovici 16. januara ispred svoje kuće. SLS je saopštila da neće imati kandidata na novim izborima jer nisu pronađene ubice Janićijevića.

Nakon izbora treba da bude formirana Zajednica srpskih opština koju će činiti opštine sa srpskom većinom na Kosovu. U devet od deset takvih opština na izborima je pobedio gradonačelnik "Srpske" koju podržava Vlada Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 31.01.2014. 15:39
Tacno,ali koji ce slusati Boru i Ramiza,Tacija i Dacija!!!
Petak 31.01.2014. 13:07
..i zvaće se Javoljem Kosova....i imaće podršku Vlade Srbije...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online