Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 27.01.2014.
10:04
rts.rs A

Vulin: Vanredni izbori ne otežavaju dijalog sa Prištinom

Vanredni parlamentarni izbori neće otežati pregovore Beograda i Prištine jer će svaka vlada sprovoditi ono što je dogovoreno, izjavio je ministar Aleksandar Vulin. Kao i ranije, Srbi sa Kosova moći će da glasaju na republičkim izborima, objasnio je Vulin u intervju za Radio televiziju Srbije.

''Ova vlada je sprovela sedam sporazuma koje je postigla prethodna, pa će tako svaka sledeća vlada sprovoditi dogovoreno'', rekao je Vulin.

I ja sam želeo vanredne izbore: Aleksandar Vulin

Vulin, međutim, napominje da predstojeći parlametarni izbori na Kosovu donekle ometaju pregovore, jer pojedine stranke kosovskih Albanaca pokušavaju da prikažu Briselski sporazum kao nešto što se okrenulo protiv njih. Naglašava da će, kao i ranije, Srbi sa Kosova moći da glasaju na republičkim izborima.

Formiranje Zajednice srpskih opština čeka samo ponovljanje izbora u Severnoj Mitrovici, kaže Vulin i napominje da Upravljački tim za četiri opštine na severu Kosova privodi kraju predlog statuta ZSO.

Upitan šta bi mogao da podrazumeva pravno obavezujući dokument o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koji se pominje u Pregovaračkom okviru EU, Vulin kaže da ga, na početku skriniga o poglavlju 35 niko nije pominjao.

''Ne znam šta bi to značilo i taj dokument nije bi predmet razgovora, ako je reč o priznanju Kosova, onda samo gubimo vreme'', naglašava Vulin.

Pokret socijalista, na čijem je Vulin čelu, kao i prošlog puta, na predstojeće izbore izlazi sa Srpskom naprednom strankom. Vulin je potvrdio da se i on zalagao za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

"Potrebno je obezbediti odgovarajući legitimitet i potrebno je obezbediti da stvari postanu prirodne. Da onaj ko ima najveće poverenje nacije preuzme i najveću odgovornost", objašnjava Vulin, ali ističe da nije reč samo o "promeni činova" već o nameri da se proveri da li narod ima poverenja da će do kraja biti sprovedeno ono što je započeto.

Ministar je dodao da je bitno da se čuje mišljenje naroda i sindikata o reformama koje je pokrenula vladajuća koalicija. Vulin je rekao da je sadašnja vlast "najbolje što može da se desi" Srbiji u ovom trenutku.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.01.2014. 12:08
Јулин (мали од баба Јуле) верује сигурно да ће ова иста неодосманлијска банда победити на изборима, јер чак и он зна да власт краде и фалсификује изборе. Ово што каже да ће свака нова влада "спроводити договорено" (има он право, реч је заиста о спроводу упокојене државе Србије) је "нако, болан", али је бесмислено: нема међународних договора (а Бриселски споразум о велеиздаји имао је статус међународног), него само уговора; друго, ти њихови тзв. "договори" нису уставни и практично су неважећи и свака нова власт не би имала никакву обавезу да их примењује - напротив, мора их ставити ван снаге!
Ponedeljak 27.01.2014. 12:11
2. Ми Срби смо скроз слуђени и тешко је поверовати да нећемо гласати за оне који су издали државу и нацију, али у оваквом стању може нам се десити да је прекипело и да нећемо више да трпимо сатрапију! Еј, да ми је још да само то дочекам и да их више не гледам на тим њиховим антисрбским медијима како лажињају и серињају! Па нека, вала, дође и мурта, али нека сјаше већ курта...
Ponedeljak 27.01.2014. 17:51
Ej baba Julin da imalo imas casti I obraza otisao bi na bunjiste istorije I ostavio dole te mucenike da prezivljavaju I snalaze se kao I do sada...a ne da im prodajes maglu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online