Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 20.01.2014.
16:21 >> 17:06h
Beta A

Vlada povlači Nacrt izmena Zakona o Radu

Nacrt izmena Zakona o radu, o kojem je završena javna rasprava, biće povučen, a formiraće se nova radna grupa koja će pripremati predloge izmena tog zakona, odlučeno je danas na sastanku kolegijama Socijalno-ekonomskog saveta.

Sindikalci uspeli da ubede Vladu da povuče sporni Nacrt zakona
 

Na sastanku su učestvovali premijer Srbije Ivica Dačić koji je na čelu tog saveta, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, predsednik Unije Poslodavaca Nebojša Atanacković i predsednici reprezentativnih sindikata – Saveza samostalnih sindikata Srbije i UGS "Nezavisnost", Ljubisav Orbović i Branislav Čanak.

"Želim dogovor sa sindikatima"

 

Aleksanadar Vučić je izjavio da očekuje da će novi nacrt zakona o radu biti završen za mesec dana kroz dijalog s poslodavcima i sindikatima.

 

On je rekao da želi da se postigne sporazum o novom zakonu o radu koji bi bio dobar za poslodavce, a stimulativan za radnike i dodao da želi sporazum sa sindikatima, ali da to ne znači da će biti prihvaćeni svi njihovi zahtevi.

Nezadovoljni predloženim Nacrtom izmena i dopuna Zakona o radu, sindikati su tražili njegovo povlačenje iz procedure, uz pretnju masovnim štrajkovima i protestima ako to ne bude urađeno.

Dva reprezentativna sindikata su na početku izrade izmena Zakon o radu napustila pregovore nezadovoljna odnosom socijalnih partnera - Vlade i poslodavaca, i najavili da će uraditi sve da spreče usvajanje tog dokumenta.

Predsednik Unije Poslodavaca, Nebojša Atanacković je rekao da će se Socijalno-ekonomski savet u punom sastavu sastati u narednih desetak dana, kada će se detaljnije ragovarati o izmenama Zakona o radu i drugih zakona važnih za uslove poslovanja i prava zaposlenih.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.01.2014. 16:43
Nije lepo, znaju dobro da je Radulovic rekao da daje ostavku ako zakon ne prodje
Ponedeljak 20.01.2014. 19:07
Ljudi,lepo kaze Vucic.Dogovaracemo se ali zakon mora da prodje,to je zadatak sa zapada i to mora da izvrsi kao i Kosovo koje uspesno resava ubrzano u korist siptara.Poslodavci i sada rade sta hoce,sikaniraju radnike,privatnici ne prijavljuju,maltetiraju,ne placaju poreze i doprinose,i umesto drzava da pritisne privatnike ona im daje jos vecu vlast.Sto toliko zele da otpuste ljude iz javnih preduzeca kada jos vise stranacki se zaposle.Koga lazu da zaposljavanja nema.
Ponedeljak 20.01.2014. 19:57
Totalani krah Srpskog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online