Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 20.01.2014.
10:14
RTS A

Živnućemo čim počnu pregovori

Prva međuvladina konferencija između Srbije i EU, koja će značiti početak pregovora, veliki je momenat i prilika za srpsku stranu da predstavi svoje planove kako da odgovori na izazove koji su pred njom, poručio je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, koji očekuje da građani promene osete već tokom pregovora.

Ima još posla. Na nama je da zajedno sa srpskom vladom odredimo kako da dođe do usklađivanja srpskog zaknodavstva sa evropskim: Devenport
 

- Postoje jasni prioriteti - poglavlja 23 i 24 su bez sumnje najprioritetnije oblasti, jer su najteži i to je zaključak na bazi dosadašnjeg iskustva. Što se tiče reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, reforme državne uprave - tokom ovih godinu dana nastavićemo sa pregledom svih tih oblasti, rekao je Majkl Devenport, gostujući na RTS-u uoči prve međuvladine konferencije, koja će sutra (21. januar) biti održana u Briselu.

Na pitanje kada će građani osetiti da se nešto menja, Devenport je rekao da će se promene osetiti već tokom pregovora.

- Mogu da kažem da, što se tiče reforme pravosuđa, želimo da vidimo suštinski napredak i tokom pregovora, rekao je Devenport, koji je kao poseban problem naveo neefikasnost sudova.

Ovo je najveća korist od početka pregovora sa EU

- Vlada je svesna tog problema i u EU želimo da podržavamo sve napore da se ta
situacija poboljša, naglasio je Devenport i još jednom ukazao da je važna primene zakona, jer bez toga nema suštinskih reformi.


- Na nama je da zajedno sa srpskom vladom odredimo kako da dođe do usklađivanja srpskog zaknodavstva sa evropskim. Što se tiče kontrole primene zakona Srbija ima svoje institucije - parlament, a i sudovi imaju veliku ulogu u zaštiti prava građana, takođe i ombudsman. Bez primene zakona nema suštinskih reformi, naglasio je Devenport.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.01.2014. 11:48
Pa.....da vidimo....ako dodju nemci sa mercedesom i didlom,arapi sa ovim gradom na vodi...aj da sacekamo....
Ponedeljak 20.01.2014. 11:23
njegovi dodjose u srbiju na krilima titoizma, dobi jos kao mali los glumac mnogo uloga, jer kako rekose majka mu je bila urednik na televiziji.skoro je nosio majicu u sarajevu sa likom zlocinca bosanskog , ali umesto od jove da trazi pare i snima tamo, on se nakaci srbiji i dalje.
Ponedeljak 20.01.2014. 12:51
Covece na sta smo spali,ispade da smo totalno nesposobni,da nam treba evropa da nam uvede red.Da sam politicar,da sam na Vucicevom mestu i svih ovih koji jasu ovaj narod vec godinama,pokrio bih se usima i ne bih se vise bavio politikom,jer ovo je cist dokaz da su nesposobni,nestrucni i neadekvatni za posao kojim se bave.Ako ce nama evropa sredjivati stvari,koji cete nam vi nabijam vas sve do jednog.Ovo je da covek poludi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online