Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 19.01.2014.
13:13 >> 15:14h
Beta, rts.rs A

Vaterpolista i učitelj pobednici Bogojavljenskoj trci

Danas je širom Srbije organizovana tradicionalna Bogojavljanska trka.

U Beogradu, za Časni krst, plivalo se na Adi Ciganliji i na Dunavu. Nosilac Bogojavljenskog krsta u Zemunu je Dejan Dimitrijević, bivši vaterpolista. U Zemunu je bio rekordan broj takmičara, plivalo je 367 osoba za Časni krst, među kojima i osamdesetotrogodišnjak, a najmlađi takmičar je bio desetogodišnjak.

Dimitrijević je rekao da je bilo lako kao i prošle godine. "Svi su pobednici, svi smo stigli prvi", rekao je Dimitrijević.

Kako su izgledale trke za časni krst širom Srbije, možete videti u galeriji

U Beloj Vodi, selu na obali Zapadne Morave kod Kruševca oboren je rekord u broju takmičara. U trinaestom viteškom nadmetanju za časni Bogojavljenski krst učestvovalo je 122 plivača iz Kruševca i Trstenika, od pet do 65 godina. Među takmičarima i dve dame. Do Časnog krsta prvi je doplivao dvadesetjednogodišnji Nemanja Milićević iz Kruševca.

Vaterpolista Saša Jovanović pobednik je današnje Bogojavljenske trke na reci Savi u Šapcu, što je tom takmičaru rekordna četvrta pobeda u nizu.

Jovanović je pobedio u konkurenciji 110 plivača, što je takođe rekord trka u Šapcu i pred oko 5.000 gledalaca. On je nakon trke rekao da se pre starta dvoumio da li da učestvuje ali da su ga sportski motivi ponovo naterali da skoči u vodu i postavi novi rekord.

Profesor fizičke kulture dvadesetešestogodišnji Piroćanac Željko Mitić danas je na Bogojavljenje prvi doplivao do časnog krsta na Gradskom kupalištu u Pirotu, a za titulu krstonosca nadmetalo se sedamdesetak mladića i jedna devojka.

Ovo je jedanaesto plivanje na Bogojavljenje koje se organizovano u Pirotu, a okupio se veliki broj građana. Mitić je rekao da mu je velika čast što je pobedio ove godine.

Pobednik današnjeg plivanja za časni krst, koje se 12. put organizuje na Bagrdanskom jezeru kod Jagodine povodom Bogojavljenja, je Stefan Trajković (17) iz Jagodine. Stefan, koji je prvi put učestvovao na tom takmičenju, trenira
plivanje i član je Plivačkog kluba "Jagodina".

Nadmetanje u plivanju za Časni krst održano je i na Bečmenskom jezeru, gde je pobedio Ivan Gačić. Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević uručio je pobedniku venac od lovora, dok mu je predsednica opštine Surčin Vesna Šelović predala viteški plašt.

Viši medicinski terapeut Borko Marić (29) iz Kragujevca pobednik je 11. nadmetanja u plivanju za Časni krst na kragujevačkom jezeru Šumarice.

Student treće godine Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Marko Božinović prvi je doplivao do Časnog krsta u bazenu na Čairu, u takmičenju 19 plivača.

Slobodan Milentijević iz Zvečana prvi je doplivao do Bogojavljenskog krsta na jezeru Gazivode kod Zubinog potoka na severu Kosova i Metohije.

Nedelja 19.01.2014. 15:23
Na jednoj od slici se, ako me oci ne varaju, vide Srbi sa 3 SPOJENA prsta... e to je najlepsa slika!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online