Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 18.01.2014.
15:55
Beta A

Zašto su vas iznenadile (očekivane) promene u VOA i VBA?!

Vojni analitičari Aleksandar Radić i Bojan Dimitrijević ocenili su da su smene direktora Vojnobezbednosne agencije (VBA) Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Dragana Vladisavljevića bile očekivane.

Bivši derektori: Svetko Kovač (VBA) i Dragan Vladisavljević (VOA)
 

"Radi se o proceni ministra odbrane Nebojše Rodića ko su najboji saradnici. Ove promene su se očekivale, jer je pitanje otvoreno još septembra 2012, dok se smena Vladisavljevića sprema otkad je ministar odbrane bio Dragan Šutanovac", rekao je za agenciju Beta Aleksandar Radić i dodao da smene nemaju političku pozadinu, jer  je Srpska napredna stranka (SNS) već skoro dve godine na vlasti i da se vojna oblast nalazi daleko od očiju javnosti.

"Vojna oblast nalazi se prilično daleko od očiju javnosti, tako da se politički poeni za predstojeće izbore ne mogu sakupljati na ovaj način. Ministar odbrane Rodić je dovoljno dugo na funkciji da može da proceni sa kim želi da sarađuje", zaključio je Aleksandar Radić.

Vojni analitičar Bojan Dimitrijević ocenio je da su promene bile očekivane od promene Vlade Srbije 2012. godine, jer su direktori obe agencije nasleđeni iz vremena prethodne vlade.

"Promena u Vojnoobaveštajnoj agenciji je stručna, dok je promena u Vojnobezbednosnog agenciji neobična, jer je doveden čovek iz vojne policije, ali nije motivisana politički", rekao je za agenciju Beta Dimitrijević.

Kako je naveo, bivši direktor Vojnobezbednosne agencije Svetko Kovač obavljao je posao stručno, dok bi državna politika Srbije trebalo više da profiliše interese kada je rad Vojnoobaveštajne agencije u pitanju.

"Očekujem da neće biti drastičnih poremećaja u radu s obzirom da ne postoji politička pozadina ovih promena", zaključio je Dimitrijević.

Da podsetimo, Vlada Srbije je na juče održanoj sednici smenila direktora Vojnobezbednosne agencije Svetka Kovača i direktora Vojnoobaveštajne agencije Dragana Vladisavljevića. Na mesto zamenika direktora VOA postavljen je pukovnik Slavoljub Dabić, a na mesto zamenika direktora VBA pukovnik Petar Cvetković koji će voditi ove službe do izbora novih šefova. 

POVEZANE VESTI

Subota 18.01.2014. 16:05
Mene iznenadila samo brzina izvršenja NATO direktive broj 666 za Srbiju.
Subota 18.01.2014. 16:04
Ништа више не може да нас изненади јер је патриотизам у држави Србији нешто што је непожељно.Из војске се увек склањају праве патриоте јер се издајници боје њихове реакције(војни удар).
Subota 18.01.2014. 16:35
Ми се овде надамо да су ови подаци доступни како нашим српским истражним органима, тако и Мартијевој истрази- јер овде је веома важна улога Др Јуришевића не само као ратног злочинца, већ пре свега као, потенцијално једног од кључних сведока у овој монструозној афери.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online