Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 17.01.2014.
13:03
D. Dekić - Vesti A

Tadić ravnoteža za Vučića?

Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zatražio je i dobio podršku nemačkih prijatelja iz Socijaldemokratske partije, jedne od članica vladajuće koalicije za povratak na čelo stranke s kojeg je otišao u novembru 2012, saznaju "Vesti".

Povratak: Boris Tadić
 



Naš izvor objašnjava da je Tadić, inače dobar prijatelj sa nekadašnjim nemačkim kancelarom Gerhardom Šrederom, "krila dobio" dolaskom Franka Valtera Štajnmajera na mesto šefa nemačke diplomatije. Levi deo vladajuće koalicije u Berlinu smatra da nije dobro da se žuri s izborima u Beogradu i da sva moć bude skoncentrisana u rukama jednog političara, već da bi DS trebalo da ojača i postane deo vlasti.

Okršaj sa Đilasom

Tadić je prikupio podršku skoro 50 opštinskih odbora DS-a, pa bi okršaj sa aktuelnim liderom Đilasom na sednici Glavnog odbora mogao da se odigra već sutra u Novom Sadu. Tadićeva namera da se vrati na čelo DS-a datira iz oktobra prošle godine kada je boravio u SAD u okviru delegacije Evropskih socijalista.

Veruje se i da bi DS, ako se nametne kao partner SNS-u u vlasti, mogao da stigne do pozicije šefa diplomatije. U DS-u je, međutim, rasulo, a i pored nemačkog protivljenja izborima, naprednjaci žure da kapitalizuju visoki rejting.


- Nemačka generalno nije za vanredne izbore u Srbiji, jer treba da se odradi posao oko otvaranja pregovora sa EU, ali i briselskih o Kosovu, pa podozreva da bi skori izlazak na birališta odužio i usporio oba procesa. Takođe joj ne bi odgovarala dominacija Aleksandra Vučića, jer lakše utiču ako je više centara odlučivanja - kaže analitičar Branko Radun za "Vesti".


On tumači da strani faktor ide sistemom podela unutar vlasti ili vlasti i opozicije po onoj staroj poslovici "Zavadi pa vladaj", ali srpske vlasti do sada nisu znale kako da izbegnu tu igru.

POVEZANE VESTI

Petak 17.01.2014. 14:29
Ako ovaj ponovo kojim slucajem dodje na vlast- odreci cu se srpskog drzavljanstva. Vjerujem u vecinski srpski narod da se opametio i da mu nikada vise nece dati na izborima svoje glasove!
Petak 17.01.2014. 13:54
Zar ovaj članak nije dokaz direknog uplitanja Njemačke u unutrašnju politiku Srbije ? Ajde onda jadnici i nesposobnjakovići, predajte Srbiju pod protektorijat Njemačke i završili smo priču ! Ovi umjesto da kriju da su jadni, oni se još javno hvale, kao podrška neke partije, ili Njemačka misli da je, ili nije dobro ! Al smo suvereni u lpm..!!!
Petak 17.01.2014. 14:33
Јбмти државу која добровољно жели да буде колонија. Ми то и јесмо,као и свака у којој је ткз. демократија на делу. А овај мајмун је исти као и вучко,дачко и остали курири новог светског поретка мјку им га олошке.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online