Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.03.2010.
17:49
Vestionline A

Najlepša mesta za venčanja u Srbiji

Sezona venčanja počinje, a sve manji broj parova se odlučuje za građansko venčanje u svečanim opštinskim salama. Čak su i sale restorana postale "pase“, a mlade nedelje provode tražeći idealno mesto za sklapanje braka. Dvorac Dunđerski, venčanje pored reke ili u parku u Vrnjačkoj Banji su neka od mesta koja postaju vrlo atraktivna.

Bajkovito venčanje: Dvorac "Dunđerski“

Dvorac Dunđerski

Već desetak godina je dvorac "Fantast“ jedno od najpopularnijih mesta za venčanje, prema rečima upravnika Zvonimira Trajkovića. Ceremonije venčanja se tu održavaju tokom cele godine jer je moguće organizovati ih i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, a parovi dolaze čak iz Engleske, Brazila, Dubaija, Indonezije.

“Parovi se javljaju i po nekoliko meseci unapred. Onda ih mi pozovemo da svrate do nas, da se dogovorimo o svemu. Oni kažu šta žele, a mi se potrudimo da im sve želje ispunimo“, objašnjava upravnik "Fantasta“. Venčanje se može obaviti unutra, u salama, Plavom salonu, ili napolju, na travnjaku.

Pored građanskog zavetovanja, u okviru dvorca postoji i kapela u kojoj se može obaviti crkveno venčanje. Matičar i sveštenik za tu priliku dolaze iz Bečeja. Uz bele stolove, stolice, cvetne lukove, vatromet i baklje, ambijent u večernjim časovima izgleda veoma atraktivno.

Mladenci koji u dvorcu "Dunđerski“ prave venčanje, umesto limuzinom, često se doveze kočijama ili čezama. Tu je i kula dvorca, sa koje se pruža pogled na beskrajno prostranstvo Panonske ravnice, što je tokom letnjih dana pravo mesto da se naprave bajkovite svadbene fotografije.

Ovo zadovoljstvo košta od 18 do 25 evra po osobi, a ko želi da svadbu proslavi na travnjaku u bašti dvorca moraće da doda još 10.000 dinara. Na poklon mladenci dobijaju prvu bračnu noć u najlepšem apartmanu u dvorcu.

"Fantast“ se nalazi na 15 km od Bečeja, prema Bačkoj Topoli i nije ga tako lako pronaći jer ne postoje table sa putokazima, Zato, zamolite ljubazne Vojvođane, koje ćete usput sresti, da vas upute na to kako najlakše da dođete do ovog mesta.



Venčanje u prirodi: Park za venčanja na Adi Ciganliji

Venčanje na Adi Ciganliji

Beograđani od prošle godine imaju mogućnost da bračni zavet daju pod vedrim nebom, pored vode na Adi Ciganliji.

“Mladenci mogu da nam se obrate i nekoliko dana pred venčanje, ali preporučujem da to bude mesec dana ranije, ukoliko žele da izaberu neki poseban termin. Zakup paviljona za venčanje se ne naplaćuje, ali su budući supružnici u obavezi da zasade jednu sadnicu, pored koje postavljamo pločicu sa njihovim imenima i datumom venčanja, što košta 8.500 din“, kaže Slobodan Andrić, koji je u okviru JP Ada Ciganlija zadužen za organizaciju venčanja.

Prošle godine je u Parku za venčanja zasađena 31 sadnica, koje parovi što su ih zasadili često obilaze.

Za romantike: Paviljon za venčanje u Vrnjačkoj Banji

Paviljon za venčanja u Vrnjačkoj Banji

Poslednjih nekoliko godina mladenci iz Vrnjačke Banje i okoline dolaze da kažu sudbonosno "da“ u centralnom parku u blizini legendarnog Mosta ljubavi u ovom interesantnom turističkom gradiću.


Prema rečima Gorana Karavesovića iz Turističke organizacije Vrnjačke Banje, sve više budućih supružnika odlučuje se na venčanje u ovom Paviljonu.

“Vikendom je park pun mladenaca iz cele Srbije, od maja, pa sve do kraja jula. Zato je potrebno da nam se mladenci unapred jave, zbog rezervacije, a mi ćemo u dogovoreno vreme postaviti klupe za goste, koje u formi amfiteatra, obezbeđuju preglednost ceremonije“, objašnjava Karavesović, uz naznaku da je korišćenje Paviljona besplatno.


Moguće je ukrasiti prostor po želji, angažovati agenciju koja će obezbediti dekorativne stolove i stolice, a ne treba zaboraviti ni muziku. Kad budući supružnici stignu u kočiji koja se može iznajmiti u parku, ceremonija je spremna da počne.

“Običaj je da posle venčanja bračni par zakači katanac na Mostu ljubavi, kako bi im brak bio srećan i dugovečan“, kaže Karavesović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online