Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 13.01.2014.
16:20
Beta A

"Politika Vlade Srbije na KiM potpuni promašaj"

Opoziciona Demokratska stranka ocenila je da su dešavanja u vezi sa formiranjem opština na severu Kosova "prvorazredan skandal i potpun promašaj politike Vlade Srbije prema građanima iz tih opština".

Neverovatna činjenica da će građani K. Mitrovice morati opet na birališta je tužna posledica neiskrenosti Vlade oko toga šta sve čeka Srbe sa Kosovu: Todorić
 

"Neverovatna činjenica da će građani Kosovske Mitrovice morati izaći opet na birališta da bi izabrali gradonačelnika je tužna posledica neiskrenosti Vlade oko toga šta je zaista potpisano u Briselskom sporazumu i šta sve čeka Srbe sa Kosova posle njegove implementacije", navodi se u izjavi funkcionera DS Vladimira Todorića.

Novoizabrani gradonačelnik Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić odbio je u subotu da potpiše izjavu kojom preuzima dužnost jer je na materijalu bila oznaka Republike Kosovo preko koje je bio stiker. Pantić je kazao da je to prevara koju je organizovala

Jakšić: Pantićeva odluka šansa za Srbe

međunarodna zajednica, pa sada u Kosovskoj Mitrovici treba da budu ponovljeni
izbori za gradonačelnika.

Todorić je naveo da su građani na Kosovu primoravani na glasanje kad im je rečeno da ko ne glasa za listu "Srpska" glasa za Hašima Tačija, da bi sada ministar zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin ocenio nevažnom ostavka nosioca te liste.

"Bojim se da su za Vulina i njegove kolege iz Vlade nevažni i svi oni koji su glasali za tu listu i koji su bili na njoj naspram održavanja lažne slike o statusnoj neutralnosti lokalnih izbora na Kosovu", rekao je on i dodao da "nikakve nalepnice ne mogu prekriti nesposobnost Vlade Srbije da formuliše i ostvari bilo kakvu jasnu politiku jer je za njih politika estrada i igra dopadljivosti umesto ostvarivanja jasnih rezultata".

"DS poziva Vladu da jasno kaže da li će se i kada tačno formirati Zajednica srpskih opština i kada će Skupština Srbije doneti najavljeni Ustavni zakon vezan za nju. Ublažavanje istine neće pomoći građanima koji su u nezavidnom položaju, naprotiv", ocenio je Todorić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.01.2014. 17:03
Vulin je dno dna,zarad fotelje prodao je i ono malo laznog patriotizma i levicarstva koje je imao,najgori pas od coveka.Nazalost drzavu nam vode supljoglavi izdajnici koji razmisljaju sta ce za danas a za buducnost ne,jer ako mi sami sebe ne cenimo nece niko.Nijedna zemlja na svetu ne bih se tako lako odrekla dela teritorije kao Srbija.Umesto da nista ne potpisujemo i teoretski makar i pravno Kosovo bude nase,za praksu kad tad bice jer oteto je prokleto,nasi izdajnici Vucic,Dacic,tajno i javno potpisuju postojanje drzave Kosova,i to je kraj za bilo kakvu nadu u buducnosti za povratak teritorije.Vucic i Dacic nisu Kosovo potpisali definitivno zbog para,nego zbog fotelje i laznih obecanja.
Ponedeljak 13.01.2014. 20:27
gotovo je sve. nema sta da se kaze na ovu temu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online