Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.01.2014.
23:32
Beta A

Đilas: Ne plašim se gradskih izbora

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da se ne plaši izbora u Beogradu jer zna šta i koliko je urađeno dok je bio gradonačelnik, na šta je ponosan.

Znam šta je i koliko urađeno dok sam bio gradonačelnik, na šta sam ponosan. Zato se ne plašim izbora: Dragan Đilas
 

"Sutra imamo Gradski odbor DS u Beogradu koji treba da usvoji određene odluke i da se spremimo za kampanju koja će trajati sledeća dva meseca. Pokušaćemo da ono što smo u Beogradu radili, a što mislim da može da se vidi, ponudimo građanima sa konkretnim programom šta dalje", kazao je Đilas na konferenciji za medije u Paraćinu gde je prisustvovao sastanku Opštinskog odbora DS.

Đilas veruje da će građani Beograda dati podršku DS kako bi ta stranka nastavila da upravlja glavnim gradom.

Upitan da li veruje da će, uz beogradske, biti održani i prevremeni poslanički izbori, Đilas je kazao da su sada jedino izvesni izbori u Beogradu 16. marta.

"Živimo u predizbornom vremenu već godinu i nešto. Od dana kada je formirana vlada, počela je priča da će biti prevremenih izbora. Zbog toga smatram da u Glavnom odboru treba da formiramo i centralni izborni štab za celu Srbiju i da, kada do izbora dođe, budemo spremni za njih", rekao je Đilas i dodao da smatra da vlast u Srbiji pričom o izborima kupuje vreme i da joj je to glavna politička odlika.

"Kupili su deo vremena kroz rekonstrukciju koja je trajala pet-šest meseci, sada opet pričaju o izborima. Pa, što onda nismo napravili izbore pre godinu dana, da ne gubimo to vreme? To je pitanje na koje oni moraju da daju odgovor. Nisam siguran da će biti parlamentarnih izbora. Očigledno dosta faktora na to utiče, i ne postoji konsensus među onima koji o tome odlučuju", rekao je Đilas i dodao da će se uskoro videti koliko odbora i članova GO DS njega podržava.

Vesić: Gradska uprava spremna za izbore

Privremeni organ Grada Beograda i Gradska uprava potpuno su spremni za sprovođenje izbora u glavnom
gradu, izjavio je sekretar privremene gradske uprave Goran Vesić.

"Obavili smo čitav niz pripremnih radnji, a Vlada Srbije je donela odluku kojom nam je omogućila da se glasački listići štampaju u Službenom glasniku", rekao je Vesić i dodao da eventualno održavanje republičkih izbora neće ugroziti gradske izbore u Beogradu.

"Mi ćemo obezbediti sve što je potrebno, ali se trenutno spremamo samo za gradske jer su oni naša obaveza", rekao je sekretar privremene uprave Beograda.

 

"Ne obraćam pažnju na broj odbora, posebno kada na spisku tih odbora vidim i neke odbore gde je diskutabilno da li uopšte i postoje. Da ne verujem da je ispravno to što radim sa svojim timom, ja bih sam odustao. Ja verujem da DS treba da ima stav suprotan onome koji kaže da je pet milijardi zaduženje za godinu dana ili: 'otpustićemo 60.000 ljudi' ", kazao je Đilas.

Đilas je rekao da policija treba da hapsi lopove i kriminalce, ali je dodao da ne veruje da ih je 90 odsto iz DS.

Istakao je da DS može da bude ili lider u vlasti, ili lider u opoziciji.

"Ne može DS da bude neko ko će popunjavati neki broj, da bi se izabrala neka vlada. To nije njena funkcija. Takvu je nije pravio ni  Mićunović, ni Đinđić, tako nije bilo ni u vreme Borisa Tadića, tako neće biti ni danas, kada sam ja predsednik",  rekao je Đilas i priznao da deo ljudi u stranci nije zadovoljan:

"Mislim da je to nezadovoljstvo pre svega inspirisano strahom pojedinaca da, ako budu parlamentarni izbori, više neće imati funkcije u DS na koje su navikli. Moj posao je da Glavnom odboru ponudim kriterijume za poslanike, kako bi svi koji zaista zaslužuju i kojima možemo da se ponosimo, bili na onim mestima koja će omogućiti da budu sutra poslanici", rekao je Đilas.

Na kraju je rekao i da je "siguran da većina građana Srbije jeste za Srbiju u Evropi, ali da nije za to da u tu Evropu uđemo kroz diktaturu, mrak, medijske progone, hapšenje političkih protivnika, a nije ni za to da uđemo kao država bez suvereniteta, a da neko drugi odlučuje u naše ime".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.01.2014. 11:14
sto bi se plasio. ukrao je dosta tako da sad ima da zivi ceo zivot kao posten covek.
Ponedeljak 13.01.2014. 14:30
"Siguran je da većina građana Srbije jeste za Srbiju u Evropi, ali da nije za to da u tu Evropu uđemo kroz diktaturu, mrak, medijske progone, hapšenje političkih protivnika, a nije ni za to da uđemo kao država bez suvereniteta, a da neko drugi odlučuje u naše ime". Ovim je sve rekao i sigurna sam da će DS spremna ući u kampanju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online