Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.01.2014.
15:20
telegraf.rs A

Prve žene piloti Er Srbija!

Danijela Miletić, Biljana Savić i Ivana Milojević, uskoro će upravljati avionima srpske nacionalne aviokompanije “Er Srbija”! Njih tri započinju svoju obuku za let komercijalnim avionima.

Foto: Arhiva
 
Danijela Miletić

Pilot Danijela Miletić, od 6. januara započela je program obuke u Nemačkoj kako bi upravljala avionima “Er Srbija” Erbas A319 i A320.

Obuku će sprovesti “Er Berlin” drugi po veličini avioprevoznik Nemačke, uz nastavu iskusnih pilota-instruktora i jednu od najnaprednijih dostupnih tehnologija simulacije leta.

Danijela (38) počela je da leti ultra-lakim motornim avionom (ULM) pre četiri godine i oktobra 2012. položila je završni pilotski ispit u belgijskom Vazduhoplovnom koledžu u Ostendeu. Od tog dana, ona je letela poslovnim avionima “Embraer” za nemačku avio-kompaniju.

- Mada je za žene tradicionalno bilo teško da postanu piloti, vremena su se promenila. “Er Serbia” ukida granice i ja sam ponosna što sam deo ove uzbudljive promene – kaže Danijela.

Biljana Savić

Druga žena pilot, Biljana Savić, započela je sličnu obuku juče u Beču, dok će od sledećeg meseca obučavati trećeg pilota, Ivanu Milojević, da upravlja avionom ATR 72. Ona ima 27 godina i ispunila je svoj san iz detinjstva da postane pilot. Sa preko 11 godina iskustva letenja do danas, ona je trenutno kvalifikovana da upravlja avionom Cesna C525.

- Kao mala, sa majkom sam putovala avionom i tada su me pozvali u kokpit. Od tog trenutka, znala sam da je moja sudbina da postanem pilot i počela sam da letim sa 16 godina. Zahvaljujem ”Er Serbia” za ovu fantastičnu priliku da unapredim svoje veštine i karijeru – rekla je Biljana Savić.

Ivana Milojević

Ivana Milojević leti od 1999. i obučavala se u Jatovoj Pilotskoj akademiji, pored školovanja u Londonu. Njen izbor karijere bio je inspirisan uspehom njenog oca kao pilota.

- Moj otac je pilot i ja sam uvek želela da idem njegovim stopama. Rad za našu nacionalnu aviokompaniju je stvar ponosa i uzbuđena sam zbog obuke za pilotiranje na avionima ATR-72 “Er Serbia” – kaže Ivana.

Dane Kondić, generalni direktor ”Er Serbia” naglasio je da je ta kompanija ponosna što će tri ženska pilota biti deo tima.

- Ovo je značajna prekretnica u istoriji vazduhoplovstva Srbije i pokazuje našu posvećenost pružanju jednakih mogućnosti svima, što je i osnovna vrednost “Er Srbija”. Ovi piloti su rangirani na osnovu svojih sposobnosti i to je ono što predstavlja novu “Er Srbija” – rekao je on.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.01.2014. 18:48
Aj bre ne laprdajte gluposti i ne zajebavajte ovaj narod.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online