Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 07.01.2014.
10:06
RTS A

"Neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope"

Ono što se desilo na Badnji dan u Đakovici je neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope. Na Kosovo sam, kao i uvek došao sa porukom mira, istakao je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin, koji će Božić provesti u Gračanici, gde će biti i Aleksandar Vučić.

"Međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi nesmetan povratak svima koji su na prognani sa KiM: Albancima dozvoljeno, ali ne i Srbima"
 

- Uvek dolazim sa porukom mira, uvek dolazim sa porukom da je došlo vreme da Srbi na Kosovu i Metohiji mogu žive kao i bilo koji drugi narodi u Evropi, da imaju sva ona ljudska prava koja daju i drugima. Moja poruka je da jedino kroz dijalog možemo doći do trajnog i održivog rešenja, istakao je Aleksandar Vulin za RTS.

Vulin očekuje da Božić na Kosovu i Metohiji protekne mirno, za razliku od Badnjeg dana, kada su Srbi izbegli iz Đakovice silom sprečeni da uđu u crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u tom gradu i da se pomole.

- To je neizbrisiva mrlja na obrazu Evrope. Pokušali su samo da se pomole u hramu i to im nije omogućeno, rekao je Vulin i postavio pitanje šta će biti s onima koji su izazvali incidente.

Podsetio je da međunarodna zajednica ima obavezu da obezbedi nesmetan povratak svima koji su na prognani sa Kosova i Metohije.

- Za Albance je to uradila i ja ne žalim zbog toga. Ali, ja ne mogu da ne žalim što to Srbija još nije omogućila, ističe Vulin.

U Đakovici je nekada bilo oko 12.000 Srba, a danas su preostale samo četiri srpske monahinje.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.01.2014. 10:18
Ja se nadam da ces ti isto jednog dana za to odgovarati kao i ostali EU i NATO janicari (izdajnici) Srbskog naroda!
Utorak 07.01.2014. 11:38
Pljunuo si ti Vuline i na levicu i na narod.Pre izbora ste ti Vucic,Nikolic,Dacic..svi ste bili patriote a zatim ste brze bolje se dodvorili gazdama i potpisali nezavisno Kosovo ispod zita,uskoro igrace utakmicu Kosovo medjunarodnbu fudbalsku,ali to je zato sto ste prihvatili da ne blokirate Kosovo na medjunarodnom planu.Sve ono sto je Djindjic i DOS zapoceo,nastavio Tadici,vi ste g.Vulin sa Vucicem i Dacicem nastavili i zaokruzili nezavisno Kosovo,sada ne kukajte kukala vam majka nego se zalite taticama na zapadu,bagro izdajnicka.
Utorak 07.01.2014. 18:12
Na Kosovo sam došao uvek sa porukom mira....? Da su šiptari miroljubiv narod, bilo bi lijepo od tebe, ali slati poruke mira teroristima, švercerima svega i svačega, pa čak i srpskih organa, stvarno nema smisla ! Ta sranja, ko tebe kamenom, ti njega bubregom, ili jetrom, nije isplativo ! Ako budeš dolazio na tenku i naoružan do zuba, imaš pravo glasa ! Ovako...sikter !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online