Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 06.01.2014.
11:22 >> 13:19h
Beta A

Nikolić i Vučić čestitali Božić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i potpredsednik Vlade Srbije čestitali su Božić srpskom patrijarhu Irineju, sveštenstvu i građanima koji praznik slave po starom, Julijanskom kalendaru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić
 

"Želim svim građanima Srbije pravoslavne veroispovesti da provedu najradosniji hrišćanski praznik u miru i radosti", naveo je Nikolić.

 

"Neka vam Božić donese veru u bolje sutra"

"Upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima u miru, ljubavi i blagostanju. Neka vam Božić donese ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i napredak, veru i nadu u bolje sutra", naveo je Vučić u
čestitki. Pravoslavni vernici obeležavaju Badnji dan i Badnje veče, a u pravoslavnim hramovima organizovaće se služenje liturgija. Badnji dan slavi se pred Božić - hrišćanski praznik kojim se proslavlja rođenje Isusa Hrista.

Vučić je izjavio je da je Srbija u 2013. uspela da smanji nezaposlenost i poveća industrijsku proizvodnju, a u narednih godinu dana ekonomski boljitak trebalo bi da osete svi građani.

On je , kako se navodi u saopštenju iz predsednikovog kabineta, građanima Srbije poručio da je Božić praznik koji okuplja "čitav srpski rod".

"Srećan Božić želim i našoj braći i sestrama na mnogostradalnom Kosovu i Metohiji. Budite sigurni, nikada vas nećemo ostaviti, nikada vas nećemo prepustiti. To je obaveza koju su nam u amanet ostavili naši dedovi, naši očevi, koji su svoje živote nesebično položili, boreći se za taj duhovni i ideološki simbol srpskog
naroda", istakao je predsednik Srbije.

Nikolić je Božić čestitao i Srbima u regionu, "onima koji znaju koliko je teško živeti van matice".

"Naše misli, naše nade, naša ljubav je usmerena ka vama, budite uvereni u to. Iako smo fizički udaljeni, na ovaj radosni dan sabrani smo u ljubavi i slozi. Braćo i sestre, iskušenja su velika, ali sabornost je nešto čemu treba težiti. Prevaziđimo lične sujete i animozitete. Radimo zajedno, jer imamo isti cilj", naveo je Nikolić u
božićnoj čestitki.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.01.2014. 11:25
Sa Vučićem na čelu Srbije NEMA NI SREĆE NI VERE NI NADE . NEMA NAM SPASA SA OVIM OLOŠOM .
Ponedeljak 06.01.2014. 11:33
Nema boljeg dok ne dodje Isus po drugi put, sve ostalo su farse!!!
Ponedeljak 06.01.2014. 11:53
jedino nam Bozic i donosi bolju veru u sutra za razliku od vlade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online