Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 30.12.2013.
14:42
Beta A

Pištolj, pretnje i svađa zbog partijskog zapošljavanja

Slavoljubu Kovačeviću (65) danas je policija u Gornjem Milanovcu oduzela pištolj posle prijave direktora Javnog komunalnog preduzeća da ga je uznemiravao i pretio mu na radnom mestu, saznaje agencija Beta.

Gornji Milanovac: I Kovačević bi da zaposli ćerku preko reda
 

Kovačević je odlučno negirao da je bilo kome pretio i dodao da je reagovao zbog zapošljavanja po "partijskim i rodbinskim vezama" u javnim preduzećima, uoči stupanja na snagu zabrane prijema radnika u javnom sektoru.

"Vikao jesam, jer je direkltor Javnog komunalnog preduzeća Rajko Nešković svoju kćerku zaposlio u Centru za socijalni rad, a snahu direktora tog centra primio u svoje preduzeće, a meni obećavaju osam godina da zaposle kćerku", rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, Rajko Nešković je istaknuti član SPS, kao i njegova kćerka, dok je direktor Centra za socijalni rad Radovan Drinjaković predsednik Opštinskog odbora Nove Srbije. Te dve stranke čine vladajuću koaliciju u Gornjem Milanovcu uz SNS i URS.

"Pre osam godina bio sam odbornik SRS i podržao SPS zbog čega su ostali na vlasti kada su bivši i sadašnji predsednik opštine, kao i Jovica Carević, sada predsednik OO SPS, obećali zaposlenje mojoj kćerki Danijeli (41) koja ima troje dece", rekao je Kovačević.

Prema njegovom objašnjenju, sada su na brzinu zaposlili svoju decu, a slično je bilo i pre dve godine kada su direktori Sportske hale Draško Jasnić i Javnog komunalnog preduzeća Milosav Petrović zaposlili sinove u svoja preduzeća bez javnog konkursa.

Tada se Kovačević obratio Agenciji za borbu protiv korupcije i dobio odgovor da je takvo zapošljavanje suprotno zakonu, "ali na to niko nije reagovao i oni su ostali na stalnom radu".

"Ne mogu ovo više da izdržim, jer mi je Rajko Nešković rekao uoči prošlogodišnjih izbora da ako dobiju ponovo vlast i on bude dirtektor odmah će mi zaposliti kćerku koja je otišla, odnela mu poklon a od radnog mesta nema ništa", rekao je Kovačević.

Novinarima je objasnio da je ušao u kancelariju kod Neškovića bez oružja i počeo da viče. "On je meni pretio da će da me bije i pozvao policju koja mi je pištolj uzela kod kuće posle tri sata", rekao je Kovačević.

Rajko Nešković je za agenciju Beta izjavio da ga je Kovačević verbalno napao da radnom mestu i to pred svedocima i da ne želi da komentariše njegovu priču, a da će se "sve ostalo čuti na sudu".

Ponedeljak 30.12.2013. 15:02
Suze mi navrese na oci .
Ponedeljak 30.12.2013. 17:32
Ovo je masovna pojava,neverovatno kolko smo jadni i sebični svoje ako sam na vlasti zapošljavam gde hoću.Tvrdim da su ovakve pojave masovne i da su RAK RANA,u odnosu na sav drugi kriminal.Ali kako bi drugačije ova veleizdajnička trojka nikolić vučić i dačić sa svojim podrepašima ostala na vlasti.Znam više primera a jedan i konkretan da direktor jedne osnovne škole u K.Mitrovici i ako mu dete još nije završilo za psihologa čuva to radno mesto dok ćerka ne diplomira dal za dve tri godine nije bitno.a takvih je svuda.Pa se pitamo zašto nam omladina odlazi.Ovde svako dolaskom na vlast postaje neprikosnoven i hvaljen zarad ličnih interesa dokle više tako dok se ovaj narod ne probudi .
Ponedeljak 30.12.2013. 16:29
Da je Kovacevic ubio Neskovica i da svi slicni Kovacevicu pobiju slicne Neskovicu onda bi se stalo u kraj sa nepotizmom i zaposljavanju po rodbinskoj i partijskoj vezi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online