Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 28.12.2013.
17:03
Beta A

"Ni Švajcarska nije u EU, pa ne moramo ni mi"

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica optužio je vlast da podaničkim odnosom prema EU "razbija Srbiju, ruši vrednosti na kojima počiva i vodi je u ekonomsku propast".

Lider DSS-a VOjislav Koštunica
 

"Srbija je pred velikim i sudbonosnim izborom. Dva puta su pred nama. Jedan je put teži i on nas vodi do slobodne i politički neutralne Srbije. Drugi put je mnogo lakši i na taj put, uz žestoku i agresivnu propagandu, sadašnja vlast gura Srbiju. Taj drugi put je put evropskih integracija", rekao je Koštunica na sednici Glavnog odbora DSS u Novom Sadu, saopštila je ta stranka.

Pročitajte sve što smo pisali o evrointegracijama OVDE

Koštunica se pozvao na primer Islanda, koji je prekinuo pregovore sa EU, i dodao da Velika Britanija pokreće referendumski postupak za izlazak iz EU, dok su Jermenija i Ukrajina prekinule pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju, a Švajcarska ima niz bilateralnih sporazuma sa EU iako nije članica Unije.

On je naveo da se u politici Srbije ništa ne može promeniti ako se ne promeni politika prema EU, polazeći od zdravorazumskog stava da Srbija mora da vodi prvo računa o svojim interesima, a ne o interesima drugih, uključujući i samu EU", rekao je Koštunica.

Koštunica je naveo da Srbijom vlada politika Srpske napredne stranke koja ruši sve dosadašnje rejtinge zahvaljujući čistoj demagogiji i politici bezuslovnog povinovanja zahtevima Brisela i potpunog prihvatanja evropskih integracija kao ključa za razbijanje Srbije.

Zauzeo se za promenu državne politike i istakao da je zbog toga DŠ-u potreban značajnija podrška građana od one koju je ta stranka dobila na prethodnim izborima.

Predsednik DSS-a je upitao da li će građani Srbije biti podanici ili slobodni ljudi i da li će Srbija biti slobodna zemlja ili marioneta EU, i istakao ne postoje važnija pitanja.

POVEZANE VESTI

Subota 28.12.2013. 17:10
Koliko EU razmišlja o tome da mi uđemo u EU je podatak da planiraju da nam uvedu vize. Pa zar to našim političarima nije jasna poruka da nas ne žele? Zar naši političari ne mogu videti da sa ulaskom u EU ide dužničko ropstvo, velika nezaposlenost, rasprodaja prirodnih bogastava i dugoročno gledano-siromaštvo?
Subota 28.12.2013. 17:30
Не морамо, наравно, али је још важније што: не смемо - ако мислимо добро својим потомцима...
Nedelja 29.12.2013. 01:04
Cim su stavili Radulovica za ministra ili su ludi ili zlonamerni! Unistenje Srbije se nastavlja!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online