Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 27.12.2013.
18:49
Beta A

Srbija sad zna kako da se brani (npr. u slučaju rata)

Vlada Srbije usvojila je Plan odbrane Republike Srbije - "najznačajniji dokument o postupanju u vanrednim i ratnim okolnostima".

Usvojen "najznačajniji dokument o postupanju u vanrednim i ratnim okolnostima"
 

Na tematskoj sednici Vlade Srbije Plan odbrane članovima Vlade predstavili su ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković sa saradnicima.

Sednica je održana u Generalštabu Vojske Srbije.

Nacrt plana odbrane Srbije prethodno je, 24. decembra predstavljen najvišim starešinama Ministarstva odbrane i Generalštaba, a Rodić je naložio da se taj dokument, radi usvajanja uputi u dalju proceduru u Vladu Srbije.

U skladu sa zakonskom procedurom i nakon usklađivanja, članovima proširenog kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, u Domu Garde "Topčider" predstavljen je Nacrt plana odbrane Srbije.

"Rodić je prihvatio Nacrt plana odbrane i naložio da se taj dokument uputi na dalju proceduru u Vladu Srbije radi usvajanja", navelo je tada Ministarstvo odbrane u saopštenju na svom sajtu.

Plan odbrane Srbije je osnovni dokument na osnovu koga se utvrđuju zadaci svih subjekata odbrane u pogledu organizacije snaga, sredstava, mera i postupaka za rad državnih organa i upotrebu Vojske Srbije na zaštiti i spasavanju ljudi, materijalnih dobara i životne sredine u ratnom i vanrednom stanju.

Petak 27.12.2013. 19:21
tacka jedan stav jedan,u slucaju rata drzavni vrh i svi tajkuni da se nadju na aerodrom Nikola Tesla u roku od 5 minuta i prvim avionom da napuste zemlju, stav dva sve pare,zlato i vredne stvari da se utovare u isti avion, stav tri ko od navedene gospode sa sobom nosi samo konto karticu moze i svalerku da povede. stav cetri cimm avion poleti vojno rukovodstvo da zahteva obustavu ratnih dejstva ( da dobiju na vreme) i da nakon 5-6 minuta, (valjda ce dotle avion sa celokupnim etablisemantom da napusti vazdusni prostor zemlje) izvrsi cestitu kapitulaciju ! toliko smo jaki da nam se i bantu crnci smeju!
Petak 27.12.2013. 19:19
treba modernizovati vojsku... zastarela oprema. a i pritom treba ponovo uvesti vojni rok...
Petak 27.12.2013. 21:10
Hahaha,"nacrt plana odbrane Srbije" :-).Tek je NATO najebao,kada bi poceo da napada Srbiju.... :-)))
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online