Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 18.12.2013.
16:46
Beta A

Simić: Datum veliki korak za Dačića, a mali za Srbiju

Politički analitičar Predrag Simić izjavio je u sredu da je datum za početak pregovora sa Evropskom unijom (EU) mali korak za Srbiju i da će potpisivanje sporazuma o stabilizaciji odnosa Beograda i Prištine biti praktično priznanje nezavisnosti Kosova.

Predrag Simić

- Datum za početak pregovora je veliki korak za (premijera Srbije) Dačića, a mali za Srbiju. Dačić je sigurno najsrećniji čovek, jer je uspeo ono što ni Đinđić, Koštunica i Tadić nisu - da od jedne partije koja petnaest godina biva na ivici opstanka dođe do partije koja će početi pregovore sa EU - rekao je Simić za agenciju Beta.


Kako je ocenio, Srbija će biti bezbednija kao kandidat za članstvo u EU, ali da će, ako nakon odluke koja će "najverovatnije biti usvojena na Evropskom savetu prekosutra", budžet biti smanjen, tako da Srbija neće primati ni 200 miliona evra godišnje, kao što je do sada bio slučaj.


Simić je dodao da su uneti elementi britansko-nemačkog papira koji ima drugačiju terminologiju "sveobuhvatni sporazum", umesto termina "obavezujući", ali to ne daje nade da će pregovori brzo teći i da će biti završeni ni za deset godina.


- Pre ulaska u EU, Srbija i Kosovo će morati da potpišu obavezujući sporazum o tome da se neće napadati i to je praktično priznanje nezavisnosti Kosova. Prema tome, ovo jeste pobeda, ali možda i "Pirova pobeda" - zaključio je Simić.


Grčka je kao budući predsedavajući Evropske unije u utorak u Briselu obavestila šefove diplomatija EU da planira da 21. januara sazove međuvladinu konferenciju EU - Srbija, čime počinju pregovori o članstvu Srbije u EU.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 17:24
"DATUM" je ništa za SRBIJU ali je trijumf IZDAJNIKA koji će morati KAD TAD DA SE SUOČE SA PRAVDOM . Ako niko drugi BOG IM JE ZAPAMTIO A KAKO ĆE IM VRATITI VIDEĆEMO ...
Sreda 18.12.2013. 18:43
Gos.Simic,vas komentar je samo nasa surova,jadna I bedna stvarnost.Ove nase protuve od politicara unistise sve sto smo mukotrpno vekovima stvarali a sada se raduju na mig Brisela koji nas je sa svojim barbarima bombardovao besomucno a mi sada na kolenima molimo da nas prime u svoju mocnu smrdljivu kucu dajucim deo nase teritorije na kojoj raste kosovski bozur verovatno jedino cvece zaliveno srpskom krvlju.Premijer je zadovoljan zato sto nema srama ni stida prema zemlji na kojoj je rodjen ,ali kao bivsi komunista ....nije cudo prodali su sve a sada I dusu...bog neka im plati...
Četvrtak 19.12.2013. 08:15
Daleko je sve to... Prvo Srboja treba da prizna sve uslove, ma kako nakaradni bili. Odreći će se Kosova, možda i drugih delova zemlje, a u opštinama će se venčavati gejevi, i usvajati decu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online