Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.12.2013.
14:02
N. Đorđević - Vesti A

Stotinu stanara tumara u mraku

Stanari u Zmaj Jovinoj ulici 28 A u Kragujevcu nemaju struju u hodnicima, stepeništima i podrumu jer im je isključena električna energija zbog duga za zajedničku potrošnju još od pre pola veka. Naime, strujomer u ovoj zgradi je bez najave i opomene plombiran, jer, kako je stanarima objašnjeno u Elektrošumadiji, struja za zajedniču potrošnju nije plaćana od 1962. do 1995. godine.

Bez struje u hodnicima: Bođko Radojević

Zgrada u kojoj je 28 stanova i preko stotinu stanara je prošle nedelje ostala u mraku. Boško Radojević, predsednik Skupštine stanara, kaže da ih niko nije obavestio ili opomenuo za dug koji je trajao ravno 33 godine, ali i da nisu sigurni da je strujomer uopšte evidentiran.


- Ovo je jedinstveni slučaj da nam bez najave ili bilo kakve opomene isključe struju, koju inače redovno plaćamo. Mislili smo da je kvar u pitanju, pa smo zvali majstore. Međutim, oni su nam rekli da je strujomer plombiran. Čak i majstor iz Elektrošumadije je bio iznenađen i javio je nadležnima da je pečat njihov. U toj instituciji nisu uspeli da pronađu ni nalog za isključenje, pa se šalimo da nam je neki fantom isključio struju - kaže Boško Radojević, predsednik Skupštine stanara zgrade u Zmaj Jovinoj ulici.

Potrošili 5.000 kilovata

Stanarima ove zgrade redovno stižu obračuni sa stavkom za zajedničku potrošnju. Distributer ih tereti za 5.000 kilovata potrošene struje iz prošlog veka. Da apsurd bude veći, iznos ne prelazi 20.000 dinara. Po stanu bi to izašlo oko 1.000 dinara. Stanari tvrde da ni to nije sporno, ali traže da se struja uključi dok se očigledan nesporazum nekako ne reši.

On kaže da su nadležne molili da priključe struju dok se ova zavrzlama ne razreši jer u zgradi ima dosta bolesnih i male dece, koja sa svećama u rukama tumaraju po hodnicima. Jedna od njih je i Živka Milošević, invalid prve kategorije. Ona se kreće pomoću štaka, ali već nedelju dana ne može ni do poštanskog sandučeta jer je na stepeništu i hodnicima mračno.


- Decu sačekujemo na ulazu sa svećama kad se vraćaju iz škole. Ponovo smo izvadili baterijske lampe. Molili smo ih da nam iz humanih razloga priključe struju, jer sada po proceduri moramo ponovo da podnesemo zahtev za priključak i naravno da ga platimo. Kako je nastao taj dug i kako se tek sada pojavio to niko ne zna. Od 2005. imamo novi strujomer preko koga je priključena podstanica i verovatno je tada došlo do nekog nesporazuma - priča Radojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online