Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 16.12.2013.
15:10
Beta A

GM: Učiteljica protestuje zbog nepotizma

Učiteljica Aleksandra Igrutinović počela je protest ispred Opštine Gornjeg Milanovca jer 21 godinu ne može da dobije stalno zaposlenje (nikako da dođe na red). Radeći na određeno vreme, kao zamena za učitelje u selima širom rudničko-takovskog kraja i u gradu, sakupila je 11 godina radnog staža, ali nikada nije mogla da obezbedi stalno zaposlenje.

Profesorka nikako da dođe na red za stalni posao (Foto: Ilustracija)
 

Oko učiteljice okupili su se njeni bivši đaci, nezaposleni i penzionisani prosvetni radnici i roditelji dece koju je učila.

Aleksandra Igrutinović je izjavila da se bori protiv nepotizma, stranačkih veza i političke podobnosti kao kriterijuma za zapošljavanje, kojima se obezvređuje stručnost i ljudi dovode do ruba egzistencije jer nemaju posao.

Iznela je niz primera kako su se njome poigravali direktori osnovnih škola koji su zapošljavali pripravnike, članove vladajućih partija ili rodbinu uticajnih pojedinaca, a njoj davali otkaze jer je "isteklo vreme na koje je primljena".

Učiteljica Aleksandra je završila Učiteljski fakultet i ima dva sina od kojih je jedan student, a drugi srednjoškolac. Školuje ih uz odricanje i zahvaljujući plati svog supruga od koje svi žive.

Ova učiteljica je pre protesta lokalnoj vlasti ukazala na "apsolutnu moć direktora u odlučivanju" i na "nepostojanje pravednih kriterijuma za dobjanje posla", zahtevajući da se "utvrdi pravilnik na osnovu kojeg će se zapošljavati u prosveti".

Iako je protest održan na samom ulazu u zgradu Opštine niko od lokalnih čelnika, kojima se ona i pismeno obratila, nije izašao da razgovara sa učiteljicom što je izazvalo nezadovoljstvo okupljenih građana.

Aleksandra Igrutinovcić je rekla da će, ako joj Opština ne pomogne do 15. januara da "dobije parče hleba", početi na istom mestu štrajk glađu jer, kako je rekla, "ja i tako gladujem i to skrivam, a tada će to biti zvanično".

Ponedeljak 16.12.2013. 16:06
Ucitelji su na marginama drustva kao i obrazovanje uopste.Silom im drzava namece neke modele obrazovanja sa zapada koji nemaju veze sa nasim mentalitetom,karakterom.Kad se nesto silom namece onda je to jalovo i ne daje rezultate.Od trenutka kad se zapad nas najveci neprijatelj umesao u nase obrazovanje pocela je katastrofa koju je tesko zaustaviti.Vratiti obrazovanje na nivo od pre 2000.godine je jedino ispravno resenje i ne dozvoliti novotarije i oglede sa zapada!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online