Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 31.10.2009.
12:11
Tanjug A

Grip: Studentkinja bolje, Čačanin teško

Zdravstveno stanje studentkinje iz Kragujevca obolele od novog gripa je poboljšano, ali je Čačanin koji je u toku noći dovežen u kragujevački Klinički centar u jako teškom stanju, istakao je u subotu direktor Infektivne klinike prof. dr Zoran Todorović.

Leve vesti stigle su iz Kliničkog centra u Kragujevcu

"Studentkinja S.D. nema visoku temperaturu i svi parametri koji su joj urađeni pokazuju znake poboljšanja", rekao je Todorović i dodao da je pacijentkinja, zbog upale pluća, i dalje priključena na aparat za disanje.

Prema rečima Todorovića u jako teškom zdravstvenom stanju je šezdesetosmogodišnji Čačanin, koji takođe ima upalu pluća. Kod tog pacijenta još nije potvrđeno da ima virus novog gripa, ali ima sve simptome da je obolelo od tog gripa, rekao je Todorović.

Direktor Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu kaže da je proteklih dana povećan broj pacijenata obolelih od respiratornih bolesti i da se trenutno na bolničkom lečenju nalazi šest osoba sa simptomima sličnim novom gripu, među kojima je i jedan zdravstveni radnik.

"Svi oni imaju jako visoku temperaturu i jako su iscrpljeni", rekao je Todorović.

Zbog povećanog broja obolelih od respiratornih bolesti od juče su zabranjene posete Kliničkom centru u Kragujevcu.

Dva nova slučaja u Paraćinu

U noći između petka i subote na dečjem odeljenju paraćinskog zdravstvenog centra primljeno je još dvoje dece sa povišenom temperaturom, sa sumnjom da su obolela od novog gripa.

Deca su za sada dobro i njihovo zdravstveno stanje se prati od strane lekara ove bolnice. Na dečjem odeljenju ove bolnice trenutno se nalazi devetoro dece čije je zdravstveno stanje stabilno. Od sedmoro dece koja su ranije zbrinuta na dečjem odeljenju uzeta je krv za analizu i ona je pokazala da je jedan dečak iz ove grupe zaražen virusom H1N1. Za šestoro preostale dece rezultati analize se očekuju u ponedeljak.

Bez obzira na broj obolele dece, u paraćinskoj opštini za sada nema epidemije gripa, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pa će sve škole raditi normalno kao i do sada.

Prema najnovijim podacima Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, dosad je potvrđeno 153 slučaja obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1).
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online