Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 13.12.2013.
23:25
Beta A

Tomislav Nikolić je skandal majstor?

Poslanik Liberalno demokratske partije (LDP) Kenan Hajdarević ocenio je da je otkazivanje trilateralnog samita Srbije, Turske i BiH "još jedan u nizu diplomatskih skandala" predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Poslanik LDP-a Kenan Hajdarević ocenjuje da je otkazivanje trilateralnog samita Srbije, Turske i BiH "još jedan u nizu diplomatskih skandala" predsednika Nikolića
 

"Taj potez ne samo da narušava ionako krhku regionalnu stabilnost, već je i direktno usmeren protiv interesa naše zemlje i njene evropske perspektive, jer su dobrosusedski odnosi jedan od osnovnih uslova evrointegracija. Nema potrebe da  Nikolić svojim nacionalističkim plamenom podgreva bure baruta na kome ovaj  region, na žalost, još uvek sedi", naveo je Hajdarević i naveo da je nakon  prošlogodišnjeg negiranja genocida u Srebrenici, zapaljivih govora u Generalnoj skupštini UN i kosovske platforme "jasno da Tomislav Nikolić ne razume vreme i  okolnosti u kojima se zemlja nalazi".

"Svi napori, koji se čine kako bi Briselski sporazum bio primenjen, odnosi sa BiH bili stabilni i veze sa Turskom, kao jednom od najmoćnijih država sveta, čvršće, padaju u vodu pred neodgovornošću i politikantstvom predsednika Srbije", naveo je Hajdarević i dodao da mora da se zapita da li je ovaj najnoviji potez predsednika, povučen pred donošenje odluke o početku pregovora sa EU, očajnički pokušaj da se proces evrointegracija Srbije ponovo odloži.

"Ako sam u pravu, onda je to još jedan dokaz u prilog onome o čemu je LDP nebrojeno puta do sada govorila – vlast nema ni unutrašnju snagu, ni kapacitet, ni saglasnost o tome šta se u Srbiji mora uraditi, kako bi se zaustavio njen slobodan pad", naveo je poslanik LDP.

Kako su pisali beogradski mediji, Nikolić je otkazao trilateralni sastanak zbog izjave turskog premijera u oktobru na Kosovu da je "Kosovo Turska i Turska Kosovo".

POVEZANE VESTI

Subota 14.12.2013. 00:34
Kenane jedi g... Nikolić je napravio samo jednu grešku sa sve vladom Srbije - ŠTO NIJE RASKINUO DIPLOMATSKE ODNOSE i rekao ambasadoru Turske da kupi prnje i ide u maticu i tamo ostane sve dok se Turska ne izvini.
Subota 14.12.2013. 00:11
Pa, naravno da je Kenanu Hajdarevicu "Turska jedna od najmocnijih drzava sveta". Da se Kenan pita i njegova tzv.LDP, oni bi Tursku do Zemuna doveli. Samo im ne daju Gazde iz EU... Turska kleci pred njima kao "jedna od najmocnijih drzava sveta"!
Subota 14.12.2013. 07:26
Oдкуд вам сад искрсну идеја да оволико места посветите ораторијуму некаквог Кењана? Ипак та личност није Кандићка или Драшковић.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online