Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 07.12.2013.
00:23
Srna A

''Rusi moraju da budu veći Srbi od Srba''

Spoljnopolitički urednik časopisa "Geopolitika" Srđa Trifković izjavio je u Beogradu da u ovom trenutku "Rusi moraju biti veći Srbi od samih Srba da bi preuzeli odgovornost za Srbiju, koju neće da preuzmu njeni aktuelni političari".

Promocija zajedničkog izdanja "Rosijske gazete" i Geopolitike "Rusija i Srbija"

Govoreći na promociji zajedničkog izdanja "Rosijske gazete" i "Geopolitike" - "Rusija i Srbija", Trifković je rekao da Rusija "više ne može biti inertna i gledati na neke stvari, već mora preuzeti odgovornost".

"Bije se bitka za Srbiju. Krajnje je vreme da Rusija preuzme neke korake bez oklevanja i snebivanja", rekao je Trifković na promociji u Ruskom domu.

Glavni i odgovorni urednik "Geopolitike" Slobodan Erić ocenio je da Rusija ponovo igra veoma važnu ulogu na geostrateškom polju i da ona nije važna samo za Srbiju, već za ceo svet.

On je naglasio da je Rusija u ovom momentu preuzela ulogu branioca hrišćanstva u svetu, ali da, takođe, mora braniti i svoje interese.

"Zato je važno da Srbi shvate da gasovod 'Južni tok' ima poseban energo-ekonomski i bezbednosni efekat na Srbiju i da su interesi Rusije pretežniji od interesa bilo koga drugog", smatra Erić.

Direktor Ruskog doma Mihail Genadijevič rekao je da je gasovod "Južni tok" zajednička nada za oba naroda i da predstavlja doprinos ruskog naroda za prevazilaženje krize u Srbiji.

"Važno je da Srbija dobro odvaže šta joj daje Rusija, a šta EU", kaže Genadijevič.

Časopis "Geopolitika" izlazi od 2002. godine, a od 2010. štampa se se zajedničko srpsko-rusko izdanje za koje pišu najeminentniji intelektualci.

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 00:37
Bravo Trifa. Podici tenziju na Balkanu maksimalno. Prihvatiti narod sa severa. Razgovarati sa Grcima, Bugarima, Rumunima, Slovacima. Lepo je za videti planove velike albanije, madjarskih ili hrvatskih fasista. Tu smo gde smo uvek bili, da se ne lazemo.Ruski energenti, kineske makroindustrijske investicije. Da pitamo Vucu kad ce Labus kao engleski covek, kao i Dinkic bankar gitarista, za onih 8,5 milijardi sta je POKLONIO angloamerima kao tzv nas dug da odgovara (pariski klub je otpisao dug od 2 milijarde) iako su nam ONI uveli sankcije.
Subota 07.12.2013. 08:33
Samo ako im je u interesu.
Subota 07.12.2013. 09:40
Džaba pričate. Ne dolazi to do mozga onih na vlasti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online