Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 03.12.2013.
16:32 >> 17:45h
Beta A

SLS podržava zajednicu srpskih opština

Zamenik premijera Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović rekao je da SLS podržava stvaranje zajednice srpskih opština i da je otvorena za saradnju s listom "Srpska" koju podržava Vlada Srbije.

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović
 

Petrović je za agenciju Beta kazao da je SLS zadovoljna rezultatima izbora i "moralni pobednik" jer je, uprkos "potpunoj medijskoj blokadi", uspela da osvoji više od 9.000 glasova i u nekim opštinama sa srpskom većinom bude vodeća stranka po broju odbornika.

Pročitajte sve što smo pisali o izborima na Kosovu OVDE

Od deset opština sa srpskom većinom, SLS je osvojila mesto gradonačelnika u Štrpcu, dok je u ostalim opšinama ta funkcija pripala "Srpskoj".

"Bili smo izloženi neverovatnim pritiscima i pretnjama i potpunoj medijskoj blokadi... Mnogi naši glasači osetili su posledice zbog svog izbora i zahvaljujem im zbog hrabrosti. Zato se naš rezultat može nazvati i političkim podvigom", rekao je predsednik SLS.

Petrović je kazao da će opštinski odbori SLS odlučiti s kim će formirati većinu u opštinama sa srpskom većinom, ali nije sporno da će podržati formiranje zajednice srpskih opština.

"Na kraju krajeva, mi smo kao stranka postavili temelje za zajednicu srpskih opština jer smo učestvovali u formiranju novih opština na jugu Kosova i, da to nismo uradili, pitanje je da li bismo uopšte mogli da pričamo o zajednici srpskih opština", rekao je on.

Predsednik SLS je dodao da mu je cilj poboljšanje kvaliteta života građana i da će njegovi odbornici tome dati "pun doprinos".

Sada najvažnije formiranje ZSO

Poslanici u Skupštini Srbije ocenili su da će formiranje zajednice srpskih opština biti najvažniji rezultat lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević kazao je novinarima u Skupštini Srbije da je posle izbora na Kosovu najvažnije da Srbi dobiju legitimno izabrane predstavnike vlasti i da se počne sa formiranjem zajednice srpskih opština, koja će biti međunarodno priznata.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Momo Čolaković kazao je da je značajno što će se formirati zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji i time ostvariti dogovor Beograda i Prištine iz Brisela.

Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović kazao je da se nada da će izbori održani na Kosovu doneti mir i stabilnost i što brže formiranje zajednice srspskih opština.

Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio
je da je dobro što Srbija sada političkim sredstvima pokušava da
pronađe odgovor na probleme srpske zajednice na Kosovu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online