Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 27.11.2013.
09:08 >> 12:58h
Beta A

GM: Nema škole zbog snega

Prvi ovogodišnji sneg obustavio je nastavu u Osnovnoj školi "Ivo Andrić" u varošici Pranjani na padinama Suvobora, kao i u svim izdvojenim odeljenjima ovoga kraja.

Foto: Ilustracija

Autobuski saobraćaj na padinama Suvobora normalizovan je danas oko 10 časova nakon jutrošnjeg prekida u selima pranjanskog kraja zbog neraščišćenog snega sa kolovoza.

Oko 10 časova autobusi su ponovo krenuli u svim pravcima. Predužeće za puteve u Čačku rašcistilo je sneg, tako da je saobraćaj ponovo uspostavljen prema Gornjem Milanovcu, ali danas nije bilo nastave u dva izdvojena odeljenja Osnovne škole "Ivo Andrić" u Pranjanima.

Saobraćaj otežan zbog snega

 

Saobraćaj je zbog snega od jutros otežan na gotovo svim putevima u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Sneg umerenog intenziteta pada na području Valjeva, Užica, Zlatibora, Ivanjice, Kruševca, Leskovca, Vranja i Majdanpeka. Zbog snežne mećave i jakog vetra saobraćaj je jako otežan na na putu Paraćin-Zaječar i tamo je obavezna upotreba lanaca. Na putevima II prioriteta u nižim predelima mestimično ima raskvašenog snega, u planinskim predelima snega ima do 5 cm, pa AMSS apeluje na vozače da pažljivo voze. Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema.

Kako je za agenciju Beta izjavio direktor škole Zoran Pantović, časovi nisu odrzani u Brezni i Bogdanici, jer autobusi nisu prevezli đake i prosvetne radnike.

"Matična škola je radila sa smanjenim brojem učenika, jer iz okolnih sela đaci koji putuju atobusima nisu došli a pošto su putevi sada rasčišćeni i nema novih padavina sutra će biti sve normalno", rekao je Pantović.

Visina snežnog pokrivača u tom kraju je oko 15 santimetara, snega nema na kolovozu a počeo je i da se topi jer je tempretaura plus dva stepena Celzijusovih.

Republički hidrometerološki zavod saopštio je da će u Srbiji će danas biti oblačno, sa snegom i najvišom dnevnom temeraturom do tri stepena.

Tokom dana i u noći između srede i četvrtka očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama i stvaranje snežnih nanosa. Duvaće slab i umeren, uglavnom severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od minus dva do dva, a najviša dnevna od nula do tri stepena.

U Beogradu će takođe biti oblačno i padaće sneg. Duvaće slab i umeren, severni i severoistočni vetar. Temperatura će biti od minus jedan do jedan stepen.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.11.2013. 09:56
cudo...a jutros na udarnim vestima istaknuti lopatar koji je savladao upotrebu pokretnih stepenica izjavi da su stavljali KALCIJUM hlorid.za ne verovati da takvo bice ima fakultetsku diplomu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online