Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 25.11.2013.
14:02
J. L. Petković - Vesti A

Beogradski Palestinci stigli kući!

Beograđani Salim (29) i njegov brat Adam Masad (25) su stigli kući, nakon što su prethodno bili zadržani na aerodromu u Tel Avivu i po odluci izraelskih vlasti deportovani u Mađarsku.

Salim Masad sa majkom
 

- Zadržali su nas na granici i postavljali razna pitanja. Posle su nam rekli da će nas deportovati nazad u Mađarsku. Tamo nas je dočekala policija i sprovela sa aerodroma. Jeste neprijatno, ali ne smeta, jer smo pre svih prošli pasošku kontrolu, nismo čekali u redu - kratko je za "Vesti" ispričao Salim Masad.


U panici i strahu, njihovi roditelji stupili su u subotu u kontakt sa "Vestima", i javno apelovali da im Ministarstvo spoljnih poslova i Vlada Srbije pomognu da dobiju više informacija o njihovoj deci.

Deportacija: Adam Masad

- Moji sinovi su državljani Srbije i imaju srpske pasoše, a na aerodromu u Izraelu su zadržani zato što su palestinskog porekla. Oni su u Tel Aviv stigli preko Budimpešte rano ujutru, a oko tri po podne su mi javili da su izraelske vlasti zadržale i da će ih deportovati. Od tada su im bili isključeni telefoni i nisam mogao da stupim u kontakt sa njima - izjavio je njihov otac Hadi, koji 37 godina živi u Beogradu.

On dodaje da niko u porodici nije sumnjao da bi mogli imati problema prilikom odlaska u Izrael, "jer je stariji sin pre šest meseci tamo boravio".


Prema rečima Vladimira Marića, šefa kabineta ministra spoljnih poslova, srpska ambasada reagovala je odmah kako bi prikupila informacije o tome što se dogodilo.

Marić je kazao da je ambasada informaciju o zadržavanju braće Masad dobila posrednim putem, od jednog bivšeg studenta iz Srbije, Arapina, i objasnio da je izraelski protokol takav da u slučajevima kada zadrže strane državljane, ne obaveštavaju strane ambasade, pa tako nisu obavestili ni ambasadu Srbije.
 

Po objašnjenje od ambasade Izraela

Kako je Vladimir Marić objasnio, srpska ambasada je, nakon što je dobila informaciju o zadržavanju braće Masad, odmah kontaktirala izraelsku policiju i ministarstvo spoljnih poslova, ali nisu dobili zvanične informacije. Marić dodaje da će Ministarstvo spoljnih poslova sutra zatražiti objašnjenje od izraelskog ambasadora u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.11.2013. 14:15
Arapi koji su rodjeni na teritoriji danasnjeg Izraela a napustili su Izrael u toku ratova Arapa i Jevreja u 20-om vijeku nemaju pravo na ulazak na teritoriju Izraela. Njihovi potomci ako su drzavljani drugih drzava mogu da dodju kao turisti ali nemogu da dobiju drzavljanstvo Izraela. Izrael na taj nacin cuva nacionalnu ravnotezu, to jest onemogucava Arape da budu brojniji od Jevreja jer se radi o miolionima Arapa koji su protjerani iz Izraela. U Bibliji se pominju Filastejci, Hanajci, i druga arapska plemena koji su manje vise ratovali sa Jevrejima ili zivjeli u nekom podnosljivom miru ali nikada u ljubavi. Ako uzmete Stari Zavjet vidjet cete da su odnosi Arapa i Jevreja kroz vjekove isti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online