Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.11.2013.
21:22
telegraf.rs A

Penzioner poginuo zbog neispravnog televizora

Sedamdesetogodišnji Nišlija Petar Stojanović ugušio se u požaru koji je izazvao neispravni televizor. Nesrećni čovek je aparat u plamenu uspeo da izbaci iz kuće, a stradao je dok je pokušavao da ugasi vatru u stanu. Televizor koji je izazvao tragediju pre nekoliko meseci je bio u servisu, pa se ne isključuje mogućnost da se zapalio zbog nestručne popravke.

Negrica Dedić, svastika stradalog čoveka, kaže da je televizor goreo kao buktinja, navodi ''Telegraf''.

Foto: Ilustracija

''Živim na spratu kuće u kojoj je stanovao Petar, pa sam dobro čula kako je nešto puklo u prizemlju. Pogledala sam kroz prozor i videla televizor kako gori u dvorištu, ceo je bio u plamenu. Petar mi je doviknuo: 'Zapalio mi se televizor, zovi vatrogasce. Nisam znala tačan broj vatrgoasne službe, pa mi je trebalo vremena da ih dobijem. Vatra se sve više širila, plameni jezičci su dosezali do mog sprata, sve je bilo u dimu, nisam mogla da izađem iz kuće'. Pozvala sam Petra kroz prozor da mu kažem da vatrogasci stižu, ali se nije odazvao. Verovatno je već tada bio mrtav'', priča očajna žena.

Petrov sin Predrag kaže da je njegov otac pokušao da sam ugasi požar i da ga je to koštalo života.

''Bio je toliko priseban da je čak uspeo da zapaljeni televizor, koji nije bio nimalo lak, izbaci u dvorište. Nažalost, pokušao je sam da ugasi požar koji se širio velikom brzinom. Pronašli smo petnaestak peškira koje je kvasio u nameri da njima zaustavi vatrenu stihiju. Vatrogasci su njegovo telo zatekli u kupatilu, voda kojom je gasio vatru i dalje je tekla sa česme. Nisu mi dozvolili da uđem, jedan od vatrogasaca mi je kazao: ” Nema, sinko, ništa od njega”. Kada su ga izneli, video sam da nema nijednu opekotinu, pa je jasno da je uzrok smrti gušenje'', objašnjava ožalošćeni sin.

Dodaje da je sve u kući izgorelo, što dokazuje da se vatra širila velikom brzinom.

''Izgorelo je kompletno pokućstvo, uređaji, zidovi, prozori, plafon je pao. Otac nije imao nikakvu šansu da se izbori sa vatrom. Nažalost, nije odustao'', rekao je Predrag.

Televizor koji je izazvao tragediju, bio je star desetak godina.

00Pre nekoliko meseci se pokvario pa je bio na popravci. Otac ga duže vreme nije ni uključivao. Potpuno je izgoreo, pa je teško utvrditi kako se zapalio'', komentariše nesreću sin tragično nastradalog čoveka.

Policija je zvanično potvrdila da je uzrok tragedije kvar na instalaciji televizora.

POVEZANE VESTI

Petak 22.11.2013. 21:53
a da poklonimo neke tv prijemnike u koloru sa malim defektima OVIMA?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online