Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.11.2013.
14:38
Z. Marjanović - Vesti A

Bermudski trougao u Mrčajevcima

Mrčajevci, selo između Čačka i aerodroma Lađevci, do pre nekoliko dana bilo je poznato po pevačima narodne muzike, pre svega po Miroslavu Iliću, Dobrivoju Topaloviću, Biljani Sečivanović i tekstopiscu narodnih pesama Obrenu Pjevoviću, a i po čuvenoj Kupusijadi.

Delovi letelica na sve strane
 

Ali, kada je pre nekoliko dana pao avion Ratnog vazduhoplovstva "orao" na svega nekoliko desetina metara od kuća Nerandžića, o Mrčajevcima se govori kao o srpskom Bermudskom trouglu, a meštani su ubeđeni da u svetu nema nijednog sela u kojem je palo više aviona.
 

Planule polise osiguranja

Statistika i sećanje Mrčajevčana kaže da je nebo nad njima sve nesigurnije, pa obilaze osiguravajuća društva u Čačku i raspituju se da li se polise osiguranja odnose i na štete nastale padom aviona.
- Znamo da nude obeštećenje u slučaju da kuću ili čoveka pogodi meteor. Ako je tako, onda je vreme za osiguranje jer živimo između dva aerodroma - ističu meštani Mrčajevaca, a među njima i domaćin Đuro Zlatić kome je komad aviona pogodio bure od 50 litara puno rakije.

Ratko Nerandžić za "Vesti" kaže da avioni toliko nisko lete da su im došli do glave. Na sreću, "orao" je završio na livadi nedaleko od kuća Nerandžića bez žrtava, jer se pilot na vreme katapultirao, a na zemlji niko nije povređen. Međutim, to nije prvi avion koji je pao u ataru sela Mrčajevci, ili u samom naselju.


Pre trideset godina u Mrčajevcima je pao "jastreb", a 2010. godine "orao" u Knićko jezero koje je od Mrčajevaca udaljeno desetak kilometara. Takođe, pre dve godine u Mrčajevcima pao je sportski avion "cesna 127" i tom prilikom poginuli su pilot i tri putnika. Na kraju, eto, na livadi pored poslednjih seoskih kuća opet je pao "orao" i tom prilikom su delovi aviona koji su leteli na sve strane oštetili okolne kuće.


- Istina, šteta nije velika, ali je veliki strah od sve učestalijih indicenata. Neki strah se uvukao među Mrčajevčane, a najgore je kada ratni avioni probijaju zvučni zid. Uvek kada se to dogodi pomislimo da se ponovo dogodila neka nesreća - objašnjava Rusomir Nerandžić, jedan od očevidaca pada aviona i učesnik u zbrinjavanju katapultiranog pilota Ivana Pantelića.
 

Mrčajevci kobni za avione i pliote
 

Prema rečima meštanina Milisava Ilića, Mrčajevci sve više liče na misteriozni Bermudski trougao.


- Istina je da su Mrčajevci blizu vojnog aerodroma Lađevci, a blizu je i sportski aerodrom u Preljini, ali tu ima nečeg neobjašnjivog i misterioznog jer nije normalno da u Mrčajevcima padne baš toliko aviona - ubeđen je Milisav Ilić čije mišljenje dele i mnogi drugi Mrčajevčani.

POVEZANE VESTI

Petak 22.11.2013. 16:25
gospodo ajde resite ovo : "Istina, šteta nije velika, ali je veliki strah od sve učestalijih indicenata. Neki strah se uvukao među Mrčajevčane, a najgore je kada ratni avioni probijaju zvučni zid" ni galebovi ni orlovi ne mogu probiti zvucni zid, a migovi mislim da ne lete tamo tako da ako vam neko probija zvucni zid to je neko drugi nasi nikada ne bi probijali zvucni zid iznad naseljenog mesta jedna napomena orlovi koji mogu probiti zvucni zid su samo oni kojima je uradjena modifikacija motora vipera te imaju komoru za dodatno sagorevajne a oni koliko znam NISU u nasem sastavu vec trule u bosni, ako sam nesto pogresio ili dao zastarelu informaciju neka me neko ispravi .. hvala
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online